Skip to main content
search

Този въпрос ще бъде една от централните теми на предстоящия HOME Design & Architecture Day 2023 – професионалният форум за архитектура и интериорен дизайн на жилища. Той ще се проведе на 27 април в Гранд Хотел Милениум София и ще събере над 300 инвеститори и професионалисти, които ще дискутират тенденциите, предизвикателствата и възможностите при проектирането на модерния дом.

За първи път на подобно събитие у нас в центъра на дебата ще бъде поставен един от най- актуалните въпроси, които гилдията по света си задава:

Какво влияние ще окаже изкуственият интелект върху професиите на архитекта и интериорния дизайнер в близко бъдеще?

Предвид изключителната скорост, с която се развиват ИИ-инструменти, като Midjourney, Maket.ai и Arkdesign.ai и все по-широката популярност, на която се радват подобни инструменти сред професионалисти и любители, изглежда, че изкуственият интелект има потенциала да „прекрои“ цялата индустрия и то в рамките на период от само една-две години.

AI Architecture | dezeen.com

  • Какви са основните предизвикателства пред гилдията, свързани с навлизането на изкуствения интелект?
  • Как ИИ ще се отрази на интереса към архитектурното образование?
  • Можем ли освен предизвикателства да очакваме и нови възможности с ИИ и ако да, какви?

Като цяло, динамичната и наситена програма на форума ще даде 360-градусова перспектива към жилищата – от градското планиране, през проектирането на жилищни сгради и новите технологии и решения в тази област, до функционалността и естетиката на „сърцето“ на дома – интериорът.

Сред останалите теми на панелните дискусии ще бъдат:

  • „Най-добрият квартал в града: кои са перспективните райони за качествени жилищни проекти и как чрез устойчиво планиране да развием нови?“
  • (Р)еволюция на дома: кои са най-важните демографски, социални и икономически фактори, които влияят върху архитектурата и интериорния дизайн на жилището през последните години? Какво да очакваме утре?“
  • „Нови решения, нови технологии, нови материали: кои от тях ни помагат да създаваме по-добри жилища?“
  • „Как да създаваме по- добър интериорен дизайн, като в същото време развиваме вкуса на възложителите?“ и др.

Запознай се с лекторите

Лектори в програмата ще бъдат както утвърдени професионалисти и инвеститори, така и тепърва налагащи се млади творци. Някои от тях: Димитър Савов – изпълнителен директор на BLD; Ивайло Митев – управител на Идея Хоум; Невена Борисова – оперативен директор на Flat Manager; арх. Ангел Захариев – управляващ партньор в „А и А архитекти“; арх. Тихомир Казаков – управляващ партньор в SGI Architects & Masterplanners; арх. Цветан Петров – управител на студио ИПА; арх. Борислав Богданов – управител на архитектурно студио Амфион; арх. Радина Гешева – управител на „Студио Радина Гешева“; арх. Пенка Станчева – управител на PS Architects; арх. Павел Янев – управляващ партньор в All In Studio и много други.

От платформа за контакти – към общност от съмишленици и партньори

Партньорите на HOME Design & Architecture Day 2023 – някои от водещите доставчици на материали, технологии и решения при проектирането и интериорния дизайн, отново ще запознаят участниците с последните новости, които могат да им бъдат полезни при създаването на качествени и запомнящи се проекти.

С над 1500 проведени двустранни срещи, форумът се доказа като отлична възможност, за фирми, които работят на този пазар, само в рамките един ден да направят повече контакти с перспективни партньори, отколкото за месеци работа от офиса.

Повече информация за събитието може да бъде открита на сайта.

Остави коментар

Close Menu