Skip to main content
search

Слави Кънчев е търговски директор на Aliplast за България и развива бранда на територията на страната като е отговорен за цялостното развитие на компанията  у нас. Опитът му започва от Великобритания, където завършва Бизнес развитие и финанси в University of West London. В строителния бранш попада като междувременно развива строителна компания за сгради реновации във Великобритания. Със завръщането си в България натрупва ценен опит във водещи компании на пазара за архитектурни системи и екструзия. 

“За мен е важно крайният клиент и всеки в процеса на работа да бъде обслужван лоялно, да получава точния продукт за точния обект и да бъде подкрепян от Corialis и Аliplast във всяка стъпка по пътя към реализацията.”

______________________________________

  • Разкажете ни повече за Aliplast. Как компанията влезе на българския пазар?

Aliplast води началото си от 1984 г. от Белгия и днес попада под контрола на Corialis Group – лидер в проектирането и производството на висококачествени, технологично напреднали алуминиеви системи. Част от групата са едни от най-конкурентноспособните компании в цяла Европа, в държави като Белгия, Полша, Великобритания, Португалия. Дейността им се простира дори до Република Южна Африка.

Заводът на компанията в Полша.

Това, което различава компаниите в групата на Corialis е водещата философия – нищо да не се аутсорсва, тоест нито една от дейностите в производството да не попада в ръцете на подизпълнители. 

Стратегията на Aliplast винаги е била навлизането на нови пазари спрямо определените локални условия, които изискват появата на нови, конкурентни продукти в определената сфера.

Сметнахме, че именно сега е правилния момент да навлезем в България, защото много от инвеститорите и изпълнителите в сектора искат гъвкавост и коректност при доставките. Знаем, че нашите продукти и философия на работа биха се позиционирали правилно на пазара точно в този момент. Качеството на продуктите ни от своя страна със сигурност ще бъде от полза за крайните потребители.

  • Какво отличава Aliplast от конкурентите на пазара?

Философията ни за затворен цикъл на работа е това, което ни отличава на пазара.

Всички дейности се изпълняват от компанията, а 70% от тях са затворени под един покрив. Това ни позволява да имаме неограничен контрол над процеса на производство на продукта и да гарантираме неговото качество, иновативност, логистика. 

По този начин сме гъвкави и точни при доставките и даваме 25 години гаранция на боята, тъй като я изпълняваме сами в нашите заводи при контролирани условия. 

За клиента това гарантира много по-големи ползи в дългосрочен план и оптимизация на разходите, както от наша страна в производството, така и от тяхна страна в процеса на експлоатация. Ние гарантираме на клиентите си, че продуктът им винаги идва от нашите заводи в Белгия и Полша.

Заводът ни в Полша е най-иновативният и разполага с всички процеси в затворен цикъл на работа. При подобен затворен процес е невъзможно да се изпусне нито една стъпка. Именно това гарантира и качеството на нашия продукт. Голяма част от конкурентите ни на пазара изпълняват различни процеси на различни локации и извършват чрез подизпълнители ключови процеси.

Именно това ни отличава на пазара – високо качество, ефективност, контрол на работата и гъвкавост, благодарение на основната философия на компанията.

  • Какви иновации прилага Aliplast в работата си?

Компанията е известна с най-голям набор на продукти които са произведени спрямо изискванията на различните пазари. Разполагаме с повече от 5 прозоречни системи, 3 системи за плъзгане с повдигане, 4 фасадни системи – капачкови, полуструктурни и модулни фасади. 

Наблягаме на иновации в посока на енергоефективността на продуктите ни, която е ключова за изпълнението на Зелената сделка на Европейския съюз. Носим отговорност към бъдещето на планетата затова постоянно подобряваме параметрите на продуктите ни, които притежават и EcoVadis Sustainability Rating – GOLD. Това се отразява не само в продуктите, но и на процесите ни на работа, които се стремим да бъдат с все по-малък отпечатък върху околната среда, дигитализираме все повече процеси в името на устойчивостта. 

В областта на инженерните решения ние предоставяме иновативни, индивидуални и подходящи решения спрямо изискванията на всеки клиент. С нашите системи се работи бързо и лесно, което печели време на изпълнението и монтажа. 

Ние имаме високи стандарти за обслужване на клиенти подкрепени от фокус върху оперативни постижения които гарантират последователност в качеството. 

  • Кои са ценностите на Aliplast? Какво иска и може да промени на пазара?

Основната ни ценност е качеството – в продукта, в обслужването, в комуникацията.

Визуалните и архитектурните качества на проектите, в които участваме, също са много важни за нас, защото вярваме, че можем да имаме по-добра среда в градовете ни. Затова всички наши продукти имат детайл с добър дизайн, който гарантира устойчивост. Като компания не наблягаме само и единствено на нашите продукти, но и на това къде биват влагани те и на цялостното отношение към финалната архитектура на сградите. 

В пазара вярваме, че можем значително да подобрим процеса на комуникация между участниците на българския пазар. Смятаме, че пазарът може да стане по-лоялен и се повиши уважението между всички заинтересовани лица. 

  • Кое е основното нещо, което бихте искали клиентите да запомнят за Aliplast?

Доверен партньор с доверен продукт!

Повече за компанията разгледайте в Stroiinfo Products

Зекие Емин

Архитект и изследовател със страст към историята, културното наследство и неговото адекватно преизползване и интегриране в реалностите на ХХI век. Вярва, че архитектурата е прякото отражение на човешката история. Тя е вечна - съществува физически от древността до наши дни. Аналогично писането е прякото отражение на нашите мисли и единственият начин да ги запазим във времето.

1 коментар

Остави коментар

Close Menu