Инвеститор: Residential Park Sofia EOOD
Изпълнител: Lindner България
Стени, покривни системи: Винербергер България
Местоположение: гр. София
Функционален тип: жилищен комплекс от затворен тип
Площ: 180 хектара
Начало на строеж: 2008 г.
 

Residential Park Sofia е ключов за столицата жилищен проект, който започва да се изгражда през 2008 г. Комплексът от затворен тип е съставен от

150 СГРАДИ, В КОИТО СЕ РАЗПОЛАГАТ 480 ЖИЛИЩНИ ЕДИНИЦИ, ОБИТАВАНИ ОТ 1 500 ЖИТЕЛИ.

По отношение на жилищните типологии, са обхванати широк спектър от видове – многофамилни сгради, редови и свободностоящи еднофамилни къщи. Всеки, търсещ своя нов дом, може да открие най-подходящото жилище за себе си и семейството си. Квадратурата им варира от 80 до 370 кв. м., а архитектурният им образ следва изчистени елегантни линии.

Снимка: buildingoftheyear.bg

Град в града

Проектът включва и множество допълващи функции – плувен басейн, спортен център, парк, както и 3 400 кв. м площ, предназначена за търговска дейност и офис пространства. Концепцията на комплекса предоставя пълноценно преживяване, удобството за работа, спорт и достъп до всякакви услуги без необходимост от излизане извън комплекса.

Планина в задния ти двор

София е единствената европейска столица, която е разположена в подножието на планина. Живописните гледки, разкриващи се към нея, както и близостта до спокойствието и чистия въздух я правят силно притегателна. Стратегическото местоположение на Residential Park осигурява всичко това. Комплексът разполага с 90 хектара зелени площи в територията си от обща площ 180 хектара.

ЗДРАВОСЛОВНАТА СЕМЕЙНА СРЕДА Е ВЪЗМОЖНА.

Снимка: buildingoftheyear.bg

Отличителна черта от Residential Park е ниската етажност и гъстота на застрояване – 3-етажни сгради са разположени с 20% плътност в имота. И всичко това – далеч от напрежението на претъпкания град! А като говорим за него…

Инфраструктура и поддръжка

Residential Park се намира в близост до основни пътни артерии, които позволяват бърз достъп както до центъра, така и до летището. Той е и непосредствено срещу Бизнес парка – най-активната бизнес зона на столицата с офиси и представителства на над 300 български и международни компании. Освен това,

ЗАТВОРЕНИЯТ КОМПЛЕКС Е ПОДСИГУРЕН С 24-ЧАСОВА ПОДДРЪЖКА И ЗАЩИТА.

Снимка: buildingoftheyear.bg

Един ценен референтен обект на „Винербергер“

Употребяваме „ценен” неслучайно, защото оформя отлично взаимоотношенията инвеститор-производител. Инвеститорите оценяват високото качество на продуктите на „Винербергер” и ангажират компанията с доставката на продукти за реализацията на иновативната жилищна типология. В момента текат последните фази – 3А и 3Б, и можем да обобщим резултатите. В Residential Park Sofia са използвани цели

1 МИЛИОН ТУХЛИ POROTHERM 25 N+F

„Винербергер” подкрепя мащабния проект от самото му начало. Важно е да се отбележи, че инвеститорите избират да се доверят на пълния набор от продуктовите решения на компанията. През първите две фази от проекта те влагат само Премиум тухли, сред които Porotherm 25 N+F за външни и Porotherm 12 N+F за вътрешни стени. С тях са постигнати изключително високи нива на звуко- и топлоизолация.

Последната фаза на проекта – 3Б, дава началото си в края на 2018 г. и се състои от приблизително 15 сгради с различни размери.

ТАМ „ВИНЕРБЕРГЕР“ ДЕМОНСТРИРА ОЩЕ ОТ БОГАТОТО СИ ПОРТФОЛИО, ВКЛЮЧИТЕЛНО ПОКРИВНИТЕ СИСТЕМИ TONDACH.

Едроформатните керемиди Twist (цели 5000 кв. м) са избрани в цвят антрацит. Изборът на формата осигурява намаляване на конструктивните разходи и значително повишава скоростта на изпълнение. Керемидите носят на своите бъдещи обитатели допълнителна 33-годишна гаранция при употреба в цялостна система. Същевременно продуктите за изработка на коминните тела са безопасно решение за поставяне на камина във всеки апартамент или къща.

Проектът използва също продукти на Semmelrock и Pipelife, част от портфолиото на групата „Винербергер“. Настилките са внимателно подбрани в зависимост от зоната – търговска, тротоари, паркинги, както и интензитета на тяхното използване. Що се отнася до ВиК системите, Pipelife доставя тръби и фитинги, както и ППР Silverline система.

Снимка: buildingoftheyear.bg

Градът е такъв, какъвто е у дома

Обстойната консултация със специалистите и търговските представители от „Винербергер“ и осигуряването на допълнителна техническа поддръжка спомага за финалната реализация на качествени и надеждни домове за настоящите 1 500 обитатели. Остава им само да се насладят на комфортно обитаване в Residential Park Sofia… при това, в рамките на града!

 

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Карл Кандулков – архитектът на Габрово
Архитектът, посветил много труд, постоянство и безкрайна любов на професията

Съвсем наскоро прекарах един слънчев уикенд в Габрово. Имах откъслечна представа за града …