За шестнадесета поредна година Saint-Gobain, водеща група компании в света за устойчиво строителство, организират студентският конкурс „Multi Comfort“. Традиционно той се провежда на два етапа – национален и международен, и има за цел да поощри идеите на студенти от целия свят за устойчивото развитие . В конкурса имат право да вземат участие студенти по архитектура, дизайн, урбанизъм, както и представители на инженерните специалности, свързани със строителство на сгради.

Инициативата се основава на концепцията на Saint-Gobain за сгради, предоставящи максимален комфорт на вътрешната среда за обитателите си – Multi Comfort. Тя обхваща цялостния процес на сградното проектиране и различните аспекти на дизайна и реализацията По този начин организаторите търсят перфектната симбиоза между доброто  качество на въздуха в помещенията, топлината и топлотехническите показатели на сградата, акустичния и визуалния комфорт на проекта.

Съвкупността от всички тези фактори правят една сграда Multi Comfort-на.

Всяка година конкурсът предлага огромно предизвикателство на студентите – чрез подготовката на проектите за участие те имат възможността да се изявят и да покажат своите знания и умения в по отношение на доброто сградно проектиране. Конкурсът предлага международно поле за изява и конкурентна среда, изградена от студенти от целия свят. 

Заданието

В рамките на предстоящото XVI-то международно издание те ще трябва да се справят с комплексната задача да създадат нов живот за пост-индустриалния обект на „Coignet Enterprise“ в Сен Дени. Чрез преобразуване на пространството в зелена жилищна, учебна и развлекателна зона те ще трябва да предложат креативни проектантски и дизайнерски решения и да намерят най-добрия подход към разрешаването на сложната задача. Решението трябва да обединява едновременно следите от историческото наследство и да предлага отговор на съвременните нужди и търсения за устойчиво развитие на обитателите на квартала.

Поглед над пост-индустриалния обект на „Coignet Enterprise“ в Сен Дени.

В първия етап на конкурса студентите ще се състезават единствено на национално ниво.

Те ще имат възможността да представят проектите си пред жури от доказани специалисти в областта на архитектурата, строителството и дизайна. Класиралият се на първо място участник в България ще получи правото да представи своя проект в международния етап на конкурса, който ще се проведе в периода 3 – 6 юни 2020 г. в архитектурния център на Saint-Gobain в Париж. Там българският представител ще има уникалната възможност да представи идеята си пред престижно международно жури и да се състезава с още 60 проекта от 35 държави от целия свят. Освен това, той ще може да се срещне със свои колеги и да обмени опит и знания със световно признати специалисти в областта на строителството и архитектурата.

Студентският конкурс „Multi Comfort“ се провежда в България от 2005 г.

В него могат да участват всички студенти по архитектура, строителство, дизайн, които са записани за съответната академична година, както и студенти в рамките на програми за обмен. В миналогодишното издание на конкурса в Милано през 2019 г. взеха участие над  2200 студенти от 34 страни

Трима студенти по архитектура представиха България в Милано по време на международния финал на 15-тото издание на конкурса Saint-Gobain “Multi-Comfort” през 2019 г.

Повече информация за студентския конкурс „Multi Comfort“, както и детайли относно правилата за участие и конкретното задание за тази година, можете да намерите на интернет страницата на Saint-Gobain България, както на страниците на бизнесите, част от Saint-Gobain в България: isover.bg, rigips.bg, bg.weber. Крайният срок за регистрация на студентите за участие е 31 март 2020 г. Научете повече на интернет страницата на конкурса.


Saint-Gobain са водеща група компании в света за устойчиво строителство. Те проектират, произвеждат и изпълняват решения, които подсигуряват едновременно комфорта на обитателите и имат поглед и грижа над природата. С над €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители, те са едни от ключовите представители на сектора в областта на устойчивото развитие.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Биляна Апостолова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Нов Коледен базар в центъра на София
Площад Славейков оживява под празничните светлини

Вчера от Столична община официално потвърдиха, че тази година София ще има нов Коледен баз…