Skip to main content
search

Секционните врати са едно от съвременните решения за затваряне и разграничаване на различни промишлени помещения. Благодарение на множеството си функционалности и надеждни параметри за експлоатация този тип врати все по-категорично се налага на пазара.

Освен това, индустриалните секционни врати се произвеждат с основна цел да издържат на неблагоприятни атмосферни условия и големи натоварвания. Дизайнът, иновативните технологии и вертикалното отваряне също са част от предимствата им. Специфичните особености на секционните врати обосновават ефективното им използване за индустриални цели.

Дизайн

Новото поколение секционни врати се отличава със своя дизайн, начин на работа, детайли и гъвкавост.

Специфичните изисквания на пазара изискват иновативни решения, обединяващи качество и индивидуалност. Изборът на дизайн и  материали е многообразен, което означава, че вратата може да бъде винаги перфектно конфигурирана, така че да отговаря на желанията ви. Например Novoferm предлага разнообразие от 12 стандартни RAL цвята, многобройни видове вградени остъкления, както и различни височини и ширини. Вратите се създават така, че да се прилягат на облика на индустриалната сграда.

Функционалности

Индустриалните секционни врати притежават редица функционалности и интегрирани съвременни технологии. В съчетание те позволяват производството на индивидуална врата с характерни експлоатационни качества и приложения. В индустриална среда важни характеристики са безопасността при работа, ниските нива на шум, оптималното усвояване на дневната светлина, както и енергийната ефективност. Тези фактори налагат производството на висок клас врати, които освен това са и издръжливи на сериозни натоварвания и атмосферни условия.

Сигурност

Предвид размера, теглото и интензитета на движение на секционните врати, от особено значение е обезопасяването им. Различните защити предотвратяват контакт на вратата с хора, превозни средства или препятствия, които също така могат да доведат до нейната повреда или повреда на на друг вид имущество.

При ръчно управляваните врати предотвратяването на неконтролираното им движение и падане е подсигурено от защита срещу счупване на пружините. В зависимост от задвижването на вратата, електронната защита се подсигурява от стандартно устройство с детектор за препятствия, изнесена пред вратата фотоклетка или стационарната фотоклетка.

Топлоизолация и звукоизолация

Минималната загуба на топлина и максималното спестяване на консумация на енергия са едно от предимствата на иновативните индустриални секционни врати. Вашата сграда ще се запази топла през зимния сезон и студена през лятото. Дебелините на термоизолационните панели, от които са изработени секционните врати са различни в зависимост от изолационните и уплътнителни свойства. Специалното покритие решава проблема с шума и предоставя спокойствието и ефективността на работното място.

Автоматизация

Предлагат се различни начини на задвижване на секционните врати, дори и чрез дистанционно управление, което прави ползването им лесно и бързо. Операторите на мотокари могат да останат в машината и да отварят и затварят вратата от разстояние. При натоварено движение на вратите се препоръчва електрическо задвижване с импулсно управление, което пести време и усилия.

Novoferm предлага богат избор от качествени задвижвания, които могат да бъдат вградени в командното табло на секционната врата, откъдето тя да бъде управлявана. Освен това вратата може да се оборудва с електронен панел с код, позволяващ отваряне по всяко време, което е особено практично, ако се изисква денонощен достъп до индустриалната сграда.

Дълъг живот и експлоатация

Секционните врати за индустриални цели са направени от устойчиви материали, гарантиращи техния дълъг живот и надеждна експлоатация. Механичните и електронни качества на вратите се проверяват чрез задълбочени тестове, които дават на всяка тествана техническа характеристика своя собствена класификация. Издръжливи и здрави, секционните врати могат да се използват безопасно продължителен период с минимална поддръжка.

Секционни врати са перфектното решение за индустриални халета и помещения, фабрики, складови площи и производствени бази. Спецификата им позволява те да се интегрират и служат за целите на индивидуалното предназначение на всяка производствена сграда и бизнес.

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu