Skip to main content
search

След изключителния успех на миналогодишното пилотно издание на Leaders Summer Academy е време да продължим хубавата инициатива отново. В рамките на 48 часа, между 2-ри и 4-ти септември 60 участници ще се срещнат с 16 водещи компании в сектора. Мястото е Габрово, а екшънът и настроението са гарантирани. Събитието ще събере ученици от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас, както и за първокурсници, готови да предизвикат себе си и да почерпят знание и вдъхновение.

Лятната академия отново е с огромната подкрепа на община Габрово, а много от директорите на строителните гимназии също ще присъстват на събитието. Мисията на организаторите е да помогнат на мотивирани млади хора да разгърнат потенциала си и да се развият успешно в строителния сектор.

Спорт и забавление

И тази година ще се радваме на присъствието на Лазар Радков, основател на Live to Lift и Капачки за бъдеще, който има специално отношението към спорта и храненето като начин да постигнем баланс и да бъдем здрави както физически, така и психически. Заедно с него младежите ще правят сутрешна тренировка, която ще започва точно в6:00 с цел да ги събуди и зареди за предстоящия ден на работните площадки.

Веселин Плачков и Христо Мутафчиев пък ще изиграят постановката „Разпит“, която ще бъде напълно безплатна и отворена за жителите на град Габрово.

Работилниците

Много от компаниите, участвали и в миналогодишната академия, ще бъдат отново на строителните площадки, готови да предадат от своя опит на участниците – Винербергер, PERIБОКАЛ,  IDEA HOME, HALLEHAUS и Микс-Констръкшън.

Винербергер ще предоставят керамични блокове и керемиди от системата Tondach, с които ще бъде изградена стена. PERI, заедно с IDEA HOME, пък ще демонстрират как се правят кофражи на основните конструктивни елементи като колона, плоча и стена.БОКАЛ са подготвили интересна задачка, която ще се състои в монтирането и демонтирането на изцяло вентилируема окачена фасада.

Благодарение на HALLEHAUS, както и в миналото издание работните площадки ще бъдат организирани и снабдени с нужните материали за различните задачи, а Микс-Констръкшън ще обяснят във видео материали как се изпълняват метални конструкции.

Титан Златна Панега се присъединяват към академията с инсталация, която ще бъде изработена на място, в центъра на Габрово и ще рефлектира върху настоящото дистанциране между хората, породено от пандемията в глобален мащаб. МСК също ще бъдат част от тази работилница, като ще помагат със заваряването на отделните елементи.

“ГБС – Инфраструктурно строителство” АД ще обяснят стъпките по изграждането на мостово съоражение, а Semmelrock ще научат младите участници как се реди настилка на открито.

FIBRAN, които също ще участват за първи път, са подготвили работилница за редене на топлоизолация на стена и на плосък покрив, ЮРОКОМ – сглобяване на водопровод и подово отопление.

BOSCH ще представят най-новите си терморегулиращи системи и ще предизвикат участниците със задача, в която ще трябва сами да регулират температурата в помещения за определено време, използвайки иновативната система.

Бултекс 99 пък ще осигуряват средствата за безопасност и ще проведат работилница Safety Workshop, в която ще запознаят учениците как да боравят с инструментите по сигурен начин без да наранят себе си или околните.

Сред останалите компании са и Хидрострой АД, УНИСТРОЙ и Евромаркет.

За печатната реклама ще отговарят COPYCOM, а медийните партньори са stroiinfo.com, в. „Строител“, Инженер.bg, и сп. „СТРОИТЕЛИ“.

Отброяваме дните до събитието с очакване за много усмивки, забавни моменти и положителни емоции. Следете ни във фейсбук за повече информация!

Станимира Гетова

Архитект със страст към всевъзможни архитектурни явления в заобикалящия ни свят. Обича четенето, история, изкуство, танци и рисуване. Вярва, че пътуването е безценен източник на вдъхновение, нови знания и представи за света.

Остави коментар

Close Menu