Интериорният дизайн цели да създаде по-качествена среда на обитаване не само за хората, но и за техните домашни любимци. Факт е, че обзавеждането е създадено с цел да улесни живота ни. Но не само ние се нуждаем от това да седнем на подходящия стол и да спим върху удобно легло. Тези от нас, които имат котки, знаят колко много те обичат да лежат на комфортни, меки повърхности и да точат острите си нокти върху  обзавеждането. За наше улеснение вече съществуват решения за специално обзавеждане за домашните любимци, за които бихме искали да ви разкажем.

Картонени кутии с облика на световни забележителности

Нещо, което котките със сигурност обичат, е това да прекарват много време в картонена кутия. Не знаем на какво се дължи тяхната привързаност към тези малки, полузатворени пространства, но те веднага ги откриват и се настаняват в тях. Серия от картонени къщи за игра, наречени Landmarks  представляват перфектния баланс между желаната кутия и седем световноизвестни забележителности – храм „Василий Блажени“ в Москва, Сфинксa в Гиза, Белия дом, Айфеловата кула, китайска пагода, храм на маите и Тадж Махал.

Комфортен тетрис пъзел

Модулна, семпла и геометрична, системата от елементи Katris, напомняща ни за класическия пъзел тетрис, предлага на домашните любимци удобно място за игра и почивка. Освен това, тя е и подходящо допълнение към интериора ни. След изграждането на база, комплектът може да бъде подреден в различни конфигурации и фиксиран със скоби. Обзавеждането може да служи и за библиотека, маса за кафе или шкафче за обувки.

Серия обзавеждане от световния гигант IKEA

Досега любителите на котките успяваха да трансформират някои от мебелите на световно известния производител. От края на 2017 г. компанията предлага специална серия от мебели, наречена LURVIG, предназначена за четирикраките членове на семейството. Тя включва легла за кучета, къщички за котки и купички за хранене с регулиран режим на изпускане на храната. IKEA разработва обзавеждането съвместно с ветеринари. Така за котките се предлагат малки места, в които да се сгушат, а за кучетата – отворени легла и възглавници. В допълнение на функциите си, те пасват перфектно с останалото обзавеждане, което фирмата предлага.

Японски дизайнерски мебели за котки

Обръщайки се към културното наследство, страната на изгряващото слънце преоткрива традиционна техника, подходяща за изискванията на съвременния пазар. Компанията OkawaKagu представя мебели, изработени от майстори от префектурата Фукока, дом на 150 фабрики. Производителите използват дизайна на обзавеждане за хора и го смаляват до размер, подходящ за котки. Те произвеждат висококачествени миниатюрни обекти, които да обогатят живота на домашните любимци. Колекцията включва диван от борова дървесина и легло от тъмна.

В съвременната реалност не всички хора разполагат с топло и удобно легло, на което могат да си починат. Именно затова е и спорно доколко необходимо ни е производството на специални мебели за домашни любимци. Едно е сигурно – съвременният пазар отговаря на търсенето, а любителите на котките искат да им осигурят най-големият възможен комфорт. Трябва да подхождаме към дизайна така, че да бъде подходящ не само за хората, но и за животните и околната среда. Само така можем да постигнем хармония между човека и природата.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Георги Мърхов
Load More In Дизайн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

13 са победителите на петите Годишни награди на Imoti.net
Проведе се и експертна дискусия по въпросите на имотния пазар и социалните жилища

13 от над 120 включили се компании за недвижими имоти и брокери бяха отличени на петите Го…