Skip to main content
search

Любов Георгиева, мениджър вътрешни продажби и маркетинг на Земелрок, представи пред Академия Лидерите съвременни възможности и решения за ландшафтно оформяне. Презентацията започна с кратка история на компанията. Стартирала дейността си през 1958г. като малък семеен бизнес, сега тя простира производството си в 17 предприятия в Европа.

През 2008г. отваря заводът в Елин Пелин. За посещението на участниците в Академия Лидерите в него можете да прочетете тук.

Основна мисия на Земелрок е създаването на решения с грижа за околната среда. Разнообразието в дизайна на продуктовата гама осигурява подходящ асортимент за всеки вкус. Клиентите проявяват голям интерес и към мострената градина на компанията в Елин Пелин.

Любов Георгиева представи предимствата на вибропресованите бетонни изделия пред тези на асфалта в приложението им като настилка.

Конкуренция трябва да има, тя е градивна. Най-важното обаче е да се отстоява отличното качество, сподели Любов Георгиева.

Казусът за този модул представи ландш. арх. Йоанна Алексиева, участник в предишния сезон на Академията. Тя откри своята реализация в Земелрок и сега застана от другата страна на залата, за да предаде от опита си. Задачата за следващата седмица беше извеждането на иновативно решение по наболяла и активна тема по отношение на проблемите в градската среда.

В деня на презентациите бяха представени множество решения в ключови места в градската среда – открити пространства, площади, паркове, зони с мултифункционално ползване, улични пространства и др. Бяха разгледани проблемите, свързани с тротоари, спирки, пешеходни улици, велоалеи, тераси и балкони. Засегнаха се и възможностите на плоските покриви. Част от решенията бяха аргументирани в темата „София като най-замърсен град в Европа“ – статистика, която с право трябва да ни смущава. Други заложиха на представянето на негативни примери, с които да откроят разликата с проектните си предложения. Интересно решение беше пестенето на енергия с приложението на соларни павета – недостатъчно разпространена практика у нас, която води до устойчиво развитие на средата.

Всички отбори получиха индивидуална обратна връзка. Любов Георгиева им благодари за ентусиазма да развихрят креативността си за краткото време, с което разполагаха.

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu