Skip to main content
search

Сезон 5.2 на Академия Лидерите е към своя край и едни от последните гости на академията са REDVERTEX и REHAU. На 7-ми и 14-ти април те представиха презентациите си. Първата беше свързана с архитектурната визуализация, а втората – с енергийната ефективност и ролята на прозореца. REDVERTEX бяха представени от Александър Александров – директор, а за REHAU говориха инж. Владимир Войнов – управител на компанията, и инж. Невена Йончева – проектов консултант.

REDVERTEX – “One man always fails”

REDVERTEX е творческо студио, създадено през 2008 година, което специализира в архитектурни визуализации, анимации и VR изживявания. Компанията работи по стотици престижни проекти в цял свят и трупа богат опит в създаването на награждавани архитектурни визуализации и филми.

Като част от една наистина глобална концепция, офисите им в Дубай, Маями и София, с екип от над 160 архитекти, дизайнери и илюстратори, достигат все по-близо до техните клиенти. REDVERTEX съчетава наследството на архитектурните знания с най-напредналите дигитални технологии в дух на страст и художествена култура.

Архитектурата на бъдещето

Малка част от 3D визуализациите и анимациите, които студиото създава за своите клиенти, бяха представени на младите специалисти.

Как успяват REDVERTEX да покрият високата летва, която си поставят? С помощта на глобално мислене и смелост в решенията. Александър Александров им „открехна вратата“ за концепцията на бъдещото проектиране. Задачата, която той бе решил да им даде, успя, макар и за кратко, да ги въведе в света на REDVERTEX, а именно – архитектурата на бъдещето.

Каква ще бъде София през 2050 г.?

Младите специалисти имаха на разположение около 30-тина минути, за да подготвят концепцията си за развитието на града. Целта бе те да мислят в перспектива, без да поставят граници на творческите си възможности.

Случайно или не, всеки един от отборите обърна внимание на проблемите със замърсяването на въздуха и енергийната ефективност. Те се откроиха като реални проблеми, нуждаещи се от реални решения.

Вечерта завърши с няколко вдъхновяващи цитата от лектора, като един от тях гласеше:

„Бъдете смели и в мечтите и в делата, целете се високо“.

Кои са REHAU?

Хората са движещата сила на компанията REHAU, като фирмената култура и философия дават поле за изява на всяка индивидуалност. Компанията дава шанс за професионално и лично разширяване на компетенцията и място за креативност и иновации – и то от самото начало.

Индивидуалните планове за въвеждане в работата позволяват бърза ориентация за техните процеси, продукти, персонална политика и фирмена култура. Пъстрата палитра от опции за допълнителна квалификация гарантират създаването на експерти, познаването на световните тенденции и откриването на нови шансове за компанията.

Активностите на REHAU днес са насочени към бъдещите теми: енергийна ефективност, устойчиво развитие, възобновяеми енергии, управление на водите, мобилност и „Future Living“.

Устойчива и зелена енергия

След кратко представяне от страна на лекторите на REHAU, те пристъпиха към първата си задача към младите специалисти. В нея, отборите от сезон 5.2 на Академия Лидерите трябваше за около 30-тина минути да предложат идеи за организиране на събитие или инициатива, насочено към екологията и зелената енергия.

По-късно в лекцията инж. Войнов и инж. Йончева говориха за проектирането и изпълнението на енергоефективните прозорци. Обърнаха специално внимание на енергийните загуби и образуването на влагата в жилищата.

С тази презентация приключиха срещите от сезон 5.2 на Академия Лидерите. Участниците продължиха да се готвят активно за финалния казус, който представиха на 19ти април, тази седмица.

Станислав Ангелов

Строителен инженер, завършил специалност строителство на сгради и съоръжения в Университета по архитектура, строителство и геодезия- гр.София.

Остави коментар

Close Menu