Сезон 5.2 на Академия Лидерите е към своя край и едни от последните гости на академията са REDVERTEX и REHAU. На 7-ми и 14-ти април те представиха презентациите си. Първата беше свързана с архитектурната визуализация, а втората – с енергийната ефективност и ролята на прозореца. REDVERTEX бяха представени от Александър Александров – директор, а за REHAU говориха инж. Владимир Войнов – управител на компанията, и инж. Невена Йончева – проектов консултант.

REDVERTEX – “One man always fails”

REDVERTEX е творческо студио, създадено през 2008 година, което специализира в архитектурни визуализации, анимации и VR изживявания. Компанията работи по стотици престижни проекти в цял свят и трупа богат опит в създаването на награждавани архитектурни визуализации и филми.

Като част от една наистина глобална концепция, офисите им в Дубай, Маями и София, с екип от над 160 архитекти, дизайнери и илюстратори, достигат все по-близо до техните клиенти. REDVERTEX съчетава наследството на архитектурните знания с най-напредналите дигитални технологии в дух на страст и художествена култура.

Архитектурата на бъдещето

Малка част от 3D визуализациите и анимациите, които студиото създава за своите клиенти, бяха представени на младите специалисти.

Как успяват REDVERTEX да покрият високата летва, която си поставят? С помощта на глобално мислене и смелост в решенията. Александър Александров им „открехна вратата“ за концепцията на бъдещото проектиране. Задачата, която той бе решил да им даде, успя, макар и за кратко, да ги въведе в света на REDVERTEX, а именно – архитектурата на бъдещето.

Каква ще бъде София през 2050 г.?

Младите специалисти имаха на разположение около 30-тина минути, за да подготвят концепцията си за развитието на града. Целта бе те да мислят в перспектива, без да поставят граници на творческите си възможности.

Случайно или не, всеки един от отборите обърна внимание на проблемите със замърсяването на въздуха и енергийната ефективност. Те се откроиха като реални проблеми, нуждаещи се от реални решения.

Вечерта завърши с няколко вдъхновяващи цитата от лектора, като един от тях гласеше:

„Бъдете смели и в мечтите и в делата, целете се високо“.

Кои са REHAU?

Хората са движещата сила на компанията REHAU, като фирмената култура и философия дават поле за изява на всяка индивидуалност. Компанията дава шанс за професионално и лично разширяване на компетенцията и място за креативност и иновации – и то от самото начало.

Индивидуалните планове за въвеждане в работата позволяват бърза ориентация за техните процеси, продукти, персонална политика и фирмена култура. Пъстрата палитра от опции за допълнителна квалификация гарантират създаването на експерти, познаването на световните тенденции и откриването на нови шансове за компанията.

Активностите на REHAU днес са насочени към бъдещите теми: енергийна ефективност, устойчиво развитие, възобновяеми енергии, управление на водите, мобилност и „Future Living“.

Устойчива и зелена енергия

След кратко представяне от страна на лекторите на REHAU, те пристъпиха към първата си задача към младите специалисти. В нея, отборите от сезон 5.2 на Академия Лидерите трябваше за около 30-тина минути да предложат идеи за организиране на събитие или инициатива, насочено към екологията и зелената енергия.

По-късно в лекцията инж. Войнов и инж. Йончева говориха за проектирането и изпълнението на енергоефективните прозорци. Обърнаха специално внимание на енергийните загуби и образуването на влагата в жилищата.

С тази презентация приключиха срещите от сезон 5.2 на Академия Лидерите. Участниците продължиха да се готвят активно за финалния казус, който представиха на 19ти април, тази седмица.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Станислав Ангелов
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Системи за събиране на дъждовна вода, вдъхновени от традицията
Завръщане към древните методи за справяне с водната криза

Архитектурно бюро NUDES са изработили идеен проект за извисяващо се съоръжение, наподобява…