Skip to main content
search

Участниците в Академия Лидерите се запознаха още по-задълбочено с въпросите на търговията и продажбите в строителството, срещайки за втори път такъв казус във формата. Гостите от „Евромаркет“ – Антон Радев, финансов мениджър на „Евромаркет груп“, Ивайло Радев, изпълнителен директор на „Евромаркет Кънстракшън“, и специалистите „човешки ресурси“ – Поля Иванова и Елена Пенчева ги запознаха с историята на компанията и нейните портфолио и бизнес модел. Те разясниха основните стъпки и представиха подробно процесите в една търговска сделка.

Казусът на седмицата бе офериране и продажба на строителна техника. Участниците трябваше да заемат ролята на представители на „Евромаркет“ и да предложат оферта за техника на пътно-строителна фирма, която трябва да изпълни нов участък на автомагистрала. Предизвикателствата на обекта включват 75% скалист терен, насип с денивелация до 70 м и кратък срок на изпълнение.

На следващата седмица участниците представиха своите презентации. Гостите от „Евромаркет“ оцениха високо няколко от отборите и казаха, че ще обявят победителя в рамките на няколко дни. Те дадоха специални награди на най-изявените участници. Ето какво споделя Ивайло Радев относно представянето на младите професионалисти:

  • Г-н Радев, кое е основното предизвикателство при търговията и продажбите в строителството?

“Основното предизвикателство е да дадеш правилното решение на клиента. Това, което ще му свърши работа за конкретната ситуация, обект, дейност и така нататък. Да е истински доволен, че си изпълнил работата си професионално.”

  • Участниците показаха ли чрез представянето си, че са придобили нови умения решавайки казуса?

“Да, определено. По-голямата част от участниците направиха много добро впечатление. Те доста активно задаваха въпроси подготвяйки казуса – чрез имейли и по телефона. Други проучиха подобен тип обекти на място, наши клиенти, както и конкурентните компании в бранша. Направиха много добро впечатление.”

  • Предложението на кой отбор Ви впечатли най-силно?

“Честно казано аз се колебая между червения и черния. И двата отбора се представиха достатъчно силно. Те направиха много добро впечатление по отношение на презентация и подготовка.”

Снимки: Карина Дикова

Георги Мърхов

Архитект и любител пианист. Търси архитектурата във всички аспекти на човешкия живот. Стреми се да я разглежда и представя от различни гледни точки.

Остави коментар

Close Menu