Skip to main content
search

Здравейте, Максим! Моля да се представите на нашите читатели с няколко думи.

Казвам се Максим Желев, на 28 г. от гр. Варна. Занимавам се с графичен дизайн от 11-годишна възраст, като специализирам в корпоративния дизайн (логотип) от 8+ години.

Победителят в конкурса на stroiinfo.com Максим Желев

Как Ви попадна тази възможност? Следите ли сайта stroiinfo.com?

Конкурсът за запазен знак на stroiinfo.com ми бе препратен от познат, тъй като не използвам социални мрежи и нямам достъп до голяма част от местните конкурси за корпоративна идентичност. За първи път попаднах на Вашия сайт посредством заданието.

Защо решихте да участвате в конкурса?

Реших да участвам в конкурса, защото съм част от най-голямата платформа за фрийланс дизайн конкурси – 99designs. Това е основният ми поминък. Имам повече от 130 реализирани проекта, 98% от които са за чуждестранни клиенти. Едиственото ми по-известно лого на български бранд е това на mymall.bg и то бе отново спечелен конкурс чрез гореспоменатата платформа.

 

Какво е основното, което се крие в концепцията на новото лого?

Основното нещо, криещо се в концепцията на новото Ви лого е стилизирането на буквата “S”, построена по модерен начин чрез четири преплетени линии. Те символизират основите на всеки градеж, а именно арматурата в бетона.

Защо според Вас е важен графичния дизайн на един продукт/бранд и какво Ви провокира да работите в тази насока?

От дете съм запленен от магията на всеки един известен логотип. Една от първите ми съзнателни рисунки на 2-годишна възраст бе логото на Пепси, което всъщност е древният източен знак Ин-Ян.

Откакто съществува съвременната цивилизация, човечеството се уповава на различни символи, било то религиозни митологични, търговски или управленчески.

От един от най-древните такива – свастиката, през кръста, чак до логотипа на Найк и Епъл, символът е основната връзка с обществото на всяка една идея/концепция. Това ме кара да се чувствам одухотворен да работя в тази насока, особено в наши дни, когато световните брандове са богове, а логата – техни олицетворения.

Благодарим на Максим Желев! Очаквайте още новости в stroiinfo.com съвсем скоро!

 

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu