Skip to main content
search

Организаторите на събитието фондация „Мечти в действие“ – WishBOX и Inter Expo Center Ви канят да вземете участие в тазгодишното издание на „Аз, инженерът“. Датата е 06.04.17, а часът – 10:00 до 17:00. Домакини на събитието са Inter Expo Center.

Започнал като кариерен форум, форматът вече се е превърнал в кауза, която подкрепя бъдещите инженери и им помага за намирането на успешна реализация.

 „Инженер не е просто професия, а призвание“ – с това мото организаторите се обръщат към тези, които са намерили своята страст в създаването, които се вдъхновяват да учат, сглобяват и експериментират, които търсят и изобретяват собствената си иновация.

Програмата на „Аз, инженерът“ включва работилници, кариерен форум, лекторска част и изложение, които имат за цел да покажат инженерството в действие. Всички събития са предоставени напълно безплатно за всички посетители. Сред тазгодишните теми, предвидени за лекциите, са „Жените в инженерството“, „Продуктови и софтуерни иновации“ и др. Работилниците ще запознаят гостите с иновативни инженерни процеси и продукти – хуманоиден робот YuMi, „соларен електромобил“, хибриден PVT модул, DIY робот.

„Мелексис“, „АББ“, „Аурубис“, „VM Ware“, „Liebherr“, „Сензата технолоджис“, „BHTC“ и „Фесто“ са само част от компаниите, които подкрепят каузата и ще бъдат представени на изложението.

Интересно за студентите ще бъде и провеждането на национално състезание по роботика, организирано от „Робо Лига“ България. За поредна година то ще събере ученици, студенти и професионалисти от техническите училища и университети от цялата страна. Над 30 отбора ще имат възможност да покажат своите хардуерни и софтуерни разработки, както и да обменят идеите си в областта на роботиката.

В допълнение на инициативата Мостът на влюбените показва пътуващата изложба „За инженерството в България“, която представя 40 реализирани инженера в България. Най-добрият стимул за младите е реалният пример и положителните послания на специалисти, избрали да останат и да се развиват в родината. Такива има и то немалко. Те са важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения. Изложбата „За инженерството в България“ може да бъде разгледана до 3-ти април.

Форумът има за цел да вдъхнови младите в техния професионален път и мечти, да отвори хоризонта им за още. Надсловът „Инженерство в действие“ е за младите инженери, които намират призванието си в процеса на създаване и смятат, че искат да научат и да могат повече.

„Аз, инженерът“ Ви очаква!

Научете повече за форума в страницата https://iengineer.bg/, както и във страницата на събитието във фейсбук https://www.facebook.com/events/588780044626047/.

Кратко промо видео можете да видите тук.

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu