Skip to main content
search

Коледа, един от най-хубавите празници в годината, е на прага ни. Повечето от нас вече са подготвили дълъг списък с подаръци за всички близки и приятели. Някои късметлии дори вече са ги закупили и са избегнали обичайната блъсканица. Ако все още не сте го направили, тази статия  е за вас. Имате приятел инженер и никога не знаете какъв е подходящия подарък за него? Ние имаме отговорите. Интересни предложения за архитекти може да откриете тук.

 1. Книга

Снимка https://www.gebraucht-kaufen.de

Заложете на класиката. Книгата е един от най-добрите подаръци, особено с добро послание. Изборът, обаче, е от изключително значение, щом става въпрос за инженери. Проучете внимателно каква е неговата страст – стоманата, бетонът или специфична част от строителния сектор. Една изключителна книга, за жалост не преведена на български, е Bautabellen für ingenieure. Един уникален справочник с добре подбрани примери никога няма да е лош избор и вашият близък със сигурност ще го оцени. Може да се спрете и на специфична книга като излязлата преди броени дни „Конструктивен преглед“ на Божидар Янев.

 1. Очила за виртуална реалност

Снимка www.pexels.com

Защо? Инженерите обичат да се потапят в реалността си, а тя може да е далеч по-различна от вашата. Ако сте забелязвали хора, които в магазина не наблюдават стоките, а конструкцията, то те определено са инженери. Очилата за виртуална реалност е един от най-подходящите подаръци за тях.

 1. Дрон

  Снимка www.pexels.com

Може да твърдите, че е детско, но ако вашият приятел е инженер ще се влюби в своя нов дрон. В момента, в който разопакова подаръка си, ще се наложи да забравите за присъствието му, а той ще се потопи в скоростта на новата придобивка и добрата му фотография.

 1. Лазерна ролетка

Снимка http://www.mashini359.bg

Точно измерване на всички разстояния само с няколко движения – това е най-доброто описание на този подарък. Определението за инженерите е малко по-сложно. За тях лазерната ролетка е неограничена възможност – ще ги накарате да се почувстват като дете в сладкарски магазин. Чудите се дали тази греда е 50 или 60см висока – този подарък е страхотен за вашия приятел. В момент, в който инженерът получи своята ролетка, ще оразмери всяка малка част от вашия апартамент.

 1. Люлката на Нютон

Снимка https://drebisimo.com

Страхотна „играчка“ за дома или офиса. При натоварения график на инженерите Махалото на Нютон ще е един добър начин за релакс след тежък ден.

 1. 3D пъзел

Снимка https://www.ebay.co.uk

Ако все още се чудите – спрете се на сглобяема Айфелова кула, небостъргач или просто пъзел за разрешаване. Този подарък под елхата ще събуди в инженера желанието му да разреши всеки казус. Не се колебайте – дори любимото ни „Кубче на Рубик“ от детството е добро решение, особено в модерните разчупени варианти.

 1. Химикалка 6 в 1

Снимка https://shoppy.sg

Този подарък съдържа в себе си всичко необходимо за един инженер – линия, нивелир, отвертка, химикал. В допълнение към всичко това, може да го използвате за телефона си, когато сте на обекта или с ръкавици, заради модерния стилус.

 1. Роботизирана ръка

Снимка https://www.trossenrobotics.com

Гледали ли сте „Теория за големия взрив“? Ако отговорът е положителен, няма да е нужно обяснение защо това е един от най-добрите варианти за подарък за инженер. Роботизираната ръка ще стане една от най-любимите играчки на вашия приятел.

 1. Преносима кафе машина

Снимка https://www.blessthisstuff.com

На обекта, над чертежите или късно през нощта тази малка, но безценна машинка, която може да приготви любимото ви, а и така необходимо, кафе за броени минути.

 1. Тениска с послание

Снимка https://www.ebay.co.uk

Всеки един от нас е попадал на шеги за професията. Подарък с послание ще бъде един прекрасен аксесоар в колекцията му, ако той притежава необходимото чувство за хумор. Чашата може да се окаже по-добър вариант, ако не сте сигурни за размера на тениската.

 1. Часовник

Снимка https://www.amazon.com

Забързаният график на инженерите, както и безбройните чертежи правят часовника изключителен подарък. Той ще напомня на вашия приятел за крайните срокове или времето за парти.

 1. Бутилка качествен алкохол

Снимка www.pexels.com

Започнахме с класика и ще завършим с нея. Изборът на добра бутилка вино би зарадвала всеки, не само инженерите.

Весели празници!

Траяна Цветкова

Асистент в Университет по архитектура, строителство и геодезия. Мотивирана и амбициозна. Вярва, че най-големият враг на креативността е съмнението.

Остави коментар

Close Menu