Skip to main content
search

Най-големият интерактивен форум в архитектурата и строителството „Лидерите, които строят“ е подготвил редица изненади на 28 и 29 септември в УАСГ. По време на събитието ще може да се срещнете с над 40 компании от сектора, както и с редица лектори, които ще обогатят както познанията ви за архитектура и строителство, така и вдъхновението ви към професията.

Повече за форума четете тук

Специален гост на събитието ще бъде основателят на световното архитектурно студио 3XKO – Коркут Йозгенлер, който ще говори на тема „Очарованието от мегаструктурите“ (Fascination of Megastructures) като разказва за своя опит като личност и експерт на световната архитектурна сцена – за неговите вдъхновения, цели, развитие, проекти и много други.

Проект на 3XKO за едно от най-значимите публични пространства в Истанбул – площад “Таксим”.

В представянето на темата той ще се фокусира върху важни стъпки от процеса по създаването и реализирането на една мащабна идея – от нейното зараждане до финализирането и, както и за предизвикателствата на това как съвременния архитект твори в различна среда, локации и култури като дава примери от своя кариерен път.

Арх. Йозгенлер е с богат опит на международната архитектурна сцена във водещи архитектурни студиа във Великобритания, Германия и Турция, където работи по разнообразни проекти от различно естество. Завършва архитектура в Лайпиг, Германия, след което специализира към Regents American College в Лондон и продължава работга във водещи студиа на острова като Broadway Malyan и Levitt Bernstein Associates, където управлява проекти от световна величина.

Концепция на проекта за площад “Таксим”.

В професионалния си път, той си сътрудничи с хора от различни култури и континенти затова силно вярва в „подхода на междукултурния дизайн“ (intercultural design approach), който спомага за развитието на успешни архитектурни проекти на международната сцена.

След като основава студиото 3XKO неговият екип работи в тясно сътрудничество с международни клиенти в проектирането на сгради от редица различни типологии – културни, жилищни и търговски проекти в Европа и Азия с фокус върху създаването на индивидуални адаптивни дизайни със силна концепция. Към момента арх. Йозгенлер ръководи иновативни проекти от различни мащаби в Обединеното кралство, Европа, Азия и Близкия изток. В кариерния си път е награждаван с над 20 международни награди за архитектура и дизайн.

Ако и вие искате да станете част от изживяването „Лидерите, които строят“ и да се докоснете до опита и вдъхновението на експерт от световно ниво, който е готов да сподели с всички нас своите опит, знания и мотивация…

заповядайте на 29-ти септември от 17.30 в Аула максима на УАСГ.

За посещение на лекцията не се изискват предварителни записвания. Цялата програма на форума вижте тук.

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu