Стари влакови вагони ще бъдат трансформирани в стаи за гости, част от бутиков хотел, над река Саби в Южна Африка. Впечатляващата композиция ще бъде разположена на мост, от който посетителите могат да се наслаждават на невероятните гледки. Цел на преобразената влакова композиция ще бъде да отбележи мястото, където за първи път са се провеждали посещения в националния парк Кругер в началото на 20-те години.

Image courtesy of Kruger Shalati

31 луксозни стаи, поместени върху железен мост

Наречен „Кругер Шалати“, новият хотел-влакова композиция ще има 31 луксозни стаи, поместени в 24 вагона и 7 стаи, изградени като част от моста. Той ще бъде позициониран на съоръжението, на което историческият влак е нощувал по време на посещения.

Image courtesy of Kruger Shalati

Да плуваш с крокодилите, хипопотамите и слоновете

Големите и остъклени стаи на влака ще дават на посетителите безкрайни гледки по дължината на внушителната река Саби, а влакът може да се разглежда като почит към африканския дизайн, комбиниращ машината с местните художествени и занаятчийски познания. Интересен акцент ще бъде и площадката с басейн, която ще предложи на посетителите интересно преживяване – да плуваш с крокодилите, хипопотамите, биволите и слоновете само метри по-ниско. Очаква се хотелът – влак да започне да приема посетители през септември 2020 г.

Още по темата: Трансформацията като логично продължение.

Image courtesy of Kruger Shalati

Подобни съоръжения са уникални сами по себе си

Трансформацията на подобни съоръжения и тяхното преосмисляне като бутикови места за настаняване определено събужда много идеи за вдъхване на нов живот в красиви и характерни местности. Някак си по свой начин, този преобразен африкански влак ни напомня за живописния път и интригуващата история на една българска теснолинейка.

Повече за теснолинейката можете да прочетете тук.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Георги Мърхов
Load More In Дизайн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Мавзолеят на Август отваря за първи път от десетилетия
Паметникът на античния император е претърпял дългогодишна реставрация

Докаран до състояние на антична руина преди почти 100 години, реставрираният мазволей на д…