Skip to main content
search

Напредъкът на архитектурата изисква все повече изразни средства и „впряга“ още и още технологии на своя страна. Почти футуристична доскоро, виртуалната реалност става все по-достъпна и приложима и в строителния сектор. Баумит AR+ дава на потребителите възможност да „надникнат“ по нов начин върху креативните текстури по фасадата и архитектурните детайли. Това става чрез специално мобилно приложение, което улеснява проектанти, изпълнители и крайни клиенти.

Във време, в което смартфонът се превърна някак в естествено продължение на ръката ни, функциите му ни отнасят все по-надалеч. Вече разговорите по телефона не са основното предназначение на малкото устройство. То е един малък компютър, който ни дава отговор на всички въпроси, които имаме, при това – моментално; в постоянна онлайн връзка сме с хората около нас, споделяме статуси и моменти; броим крачките си и какви ли още не.

Предимствата не свършват дотам. Големите умове са открили начини да преплетат виртуалния и реалния свят, за да създадат приложения, които импортират съвсем нови пластове върху съществуващото. Дали това ще бъде за целите на забавна интерактивна игра или нещо далеч по-фундаментално – изборът на строителни материали за нашия дом,

ВРАТИТЕ НА ДОБАВЕНАТА РЕАЛНОСТ ВЕЧЕ СА ОТВОРЕНИ.

Баумит AR+ е приложение, което има две основни функции:

  • Визуализация на креативни фасадни текстури чрез добавена реалност директно върху строителни обекти;
  • Разглеждане на 3D архитектурни детайли.

Как работи приложението?

Чрез виртуална реалност – технология, която наслагва 3D визуализирани данни върху реалната среда около нас. Това дава на потребителя усещането, че компютърно генерираният обект/текстура/цвят съществува във физическия свят. Освен в света на игрите, тази технология е все по-популярна и в сферата на пазаруването и избора на продукти и материали.

Множеството съществуващи алтернативи на пазара могат да направят избора на фасадни финиши още по-труден. Именно затова специалистите от Баумит са разработили достъпно мобилно приложение, което улеснява комбинацията на материали и текстури в заобикалящата ги среда. Чрез AR потребителите могат да видят възможно най-реалистично 15 вдъхновяващи структури, сред които имитация на дърво, травертин, базалт, бетон и др. Това може да се случи както директно върху строителния обект, който ни интересува, така и върху дигитално генерирана стена в празното пространство пред нас. Креативните структури оживяват, за да Ви покажат най-доброто от себе си. С приложението на Баумит ще научите и още за цветовете и каква е техниката на полагане на специфичните текстури.

Триизмерни 3D архитектурни детайли

Освен визуалната част – да изпробваме любимите си текстури, приложението на Баумит се вглежда и по-надълбоко, като ни показва и разяснява ключови архитектурни детайли. Кои са те? Детайлите са подбрани в традиционно проблемните участъци – например стреха, цокъл, над прозорец и др. Това са места, където използването на качествени материали в определена последователност и положени по специфична технология може да спести огромни главоболия впоследствие. Потребителите на приложението могат да „въртят“ 3D детайла, да раздалечават слоевете един от друг, както и да научат повече за всеки един елемент. Подредени в специалната библиотека на Баумит AI, виртуалните помощници вече се побират в джоба ви и са налични навсякъде, където са необходими.

Интерактивното изживяване на виртуалната реалност вече не е лукс, а необходимост. Разгледайте отблизо креативните Баумит текстури и архитектурни детайли още днес. Можете да свалите приложението Баумит AR в Google Play и AppStore.

ТЕСТВАЙТЕ ВИРТУАЛНАТА РЕАЛНОСТ ЗА ВАШИТЕ ФАСАДИ И АРХИТЕКТУРНИ ДЕТАЙЛИ!

Научете още за Баумит AR тук.

 

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu