Skip to main content
search

След избора си на специалност и 5-6-годишен престой в университетa, започваме да изпитваме колебания относно към каква професия да се насочим и пътищата към реализация. С наближаване на защитата на дипломна работа  тревожността се увеличава. Най-често задавания въпрос, обръщайки се към самите себе си, е: „А сега накъде?“.

Какво трябва да направим, за да избегнем този критичен момент и да не се озовем притиснати от обстоятелствата започвайки каквато и да е било работа?

Всъщност палитрата от възможности за развитие в сектора е много богата, но информация и добри примери липсват. Голяма част от дипломантите смятат, че проектирането е най-подходящата за тях реализация.В търсенето и предлагането на пазара на труда, обаче, истината е друга. Необходимостта от кадри в проектирането е по-малка от желаещите. Друг чест проблем е сблъскването с реалността. А именно очакванията от средата, дейностите, заплащането и действителността. Поради тази причина появата разочарованието сред младите специалисти или желанието за преквалификация се случват все по-често. За да преодолеем пропастта между университета и реалния живот е важно да се запознаем с целия строителен процес и да добием по-голяма представа за спектъра от възможности за развитие в строителството и архитектурата.

Втората стъпка от това да изберем най-правилния път е да опознаем себе си и своите нужди. Това става, поставяйки се в ситуации и среда, различна от университета, по-близо до реалната работна. Участвайки в извънучебни инициативи, курсове и събития, които да ни дадат по-широк мироглед, срещайки се с реализирали се вече специалисти и хора с богат опит. Такова събитие ви очаква на 23.04 от 18:30ч във фоайето на Новата сграда на УАСГ. Предпоследното от Сезон 3 на Лидерите, които строят ще засегне темата „Другата реализация“.

На събитието ще се срещнем с лидери, които са избрали една по-различна реализация, която им носи успех и удовлетворение от работата. Как са поели този път на развитие и кои са били повратните точки в техния живот, които са предопределили живота им, ще можете да научите във вторник. Повече информация ще намерите тук. Не пропускайте да запазите своето място, за да участвате и за спечелването на специална награда, с послание от лекторите. Можете да го направите тук.

Остави коментар

Close Menu