Skip to main content
search

Фибран България АД – част от Фибран Груп инвестира в придобиването на нов завод за производство на каменна вата РОК 7 ЕООД. Това е част от стратегията на компанията за развитие и предлагане на изолационни материали и сиситеми. Освен да се укрепи присъствието на компанията като водещ производител на екструдиран полистирол FIBRANxps в региона, целта е и да се повиши производството на каменната вата FIBRANgeo.

Какво поражда необходимостта от по-голямо производство на каменна вата?

Каменната вата е продукт, съвместяващ три основни функции – топлоизолация, шумоизолация и противопожарна защита. Фибран следва целите си за устойчиво развитие, като с помощта на предлаганите продукти не само повишава топлинния комфорт на обитаване на жилищата, но и покрива все по-строгите екологични норми. Така спомага и за намаляване на въглеродния отпечатък. И не на последно място, инвестицията в качествена топлоизолация в помощ на цялостната енергийна ефективност на сградите минимизира ефекта от постоянно покачващите се цени на енергоносителите.

Фибран ще отговори на търсенето на пазарите в България и Румъния

В отговор на високото търсене на българския и румънския пазар

Фибран добавя производствени мощности, с които ще отговори на потребителите на двата основни пазара, на които тя оперира – България и Румъния. В производството на каменна вата в България компанията ще ангажира допълнително повече от 60 души. За 2021 година тя има оборот от над 30 млн. евро и персонал от 77 души. В съседна Румъния компанията се представлява от търговското подразделение Фибран Румъния. С настоящото придобиване групата Фибран ще може да разчита на 16 производствени линии, фабрики в 7 европейски страни и търговски дейности в 63 държави в света.

Придобиването на РОК 7 бе финализирано в последните дни на 2021 г. Това е едва първата крачка в разширяването на капацитета на предлаганите от компанията продукти. Планирани са нови допълнителни инвестиции във фабриката в гр. Търговище, базирани на 20-годишния производствен опит на завода на Фибран в Гърция.

Георги Мърхов

Архитект и любител пианист. Търси архитектурата във всички аспекти на човешкия живот. Стреми се да я разглежда и представя от различни гледни точки.

Остави коментар

Close Menu
<