Skip to main content
search

На пръв поглед, сградите се създават, за да решат практически проблеми, но добрата архитектура прави много повече от това. Освен да дава закрила и убежище, тя може да бъде дом, да възпитава определени ценности, да провокира емоции, да бъде ярък символ или важно свидетелство за социокултурното усъвършенстване на човечеството. Архитектурата носи своите послания. Нека спрем за момент и се вслушаме в тях… Екипът на STROIINFO обявява конкурса “Гласът на архитектурата”.

Покажете ни какво ви казва архитектурата около вас!

КАК? Изпратете ни кратък отговор от 3 изречения (или един абзац) и авторска снимка, които показват гласът на архитектурата, който чувате. Разкажете ни с няколко думи за сгради, които ви вълнуват, места, които носят своята идентичност и характер, интериори, които ви провокират… Вслушайте се във всички емоции и послания, които носят те след себе си! 

Трима от вас ще бъдат наградени

  • Най-креативният от вас ще бъде награден от нашето жури с участие в присъствено практическо обучение “Интериорен дизайн – от идеята до изпълнението” с арх. Павел Янев на Novas Artes. То ще се проведе от 24.09 до 13.10.
  • Класираният на второ място от журито ще получи достъп до онлайн обучение “Интериорен дизайн – от идеята до изпълнението” с арх. Павел Янев.
  • Имаме награда и за любимеца на публиката. Постът, събрал най-много харесвания във фейсбук, ще получи комплимент – специално подбрана книга на архитектурна тематика.

Всеки ден ще публикуваме в специален албум във фейсбук вашите идеи

Очакваме кратките ви разкази на имейл competition@hobelix.com. Напишете трите си имена, краткия си разказ и прикачете снимката, с която искате да участвате. Крайният срок да се включите е до 15 септември включително. Победителите ще бъдат обявени на 18 септемвриНе забравяйте да споделите идеите си в социалните мрежи с хаштаг #stroiinfo #glasatnaarhitekturata. Очакваме ви!

Защото искаме да се говори за архитектура! Сега е ваш ред да ни разказвате. Последвайте STROIINFO във Facebook и Instagram.

 

Снимка на корица: Етюд-и-те на София

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu