MAPEI – световен лидер в производството на лепила, изолации и химически продукти, беше част от Академия Лидерите на 25 ноември. Компанията представиха инж. Георги Маринов – продуктов мениджър и Косара Иванова – HR специалист. Те запознаха участниците с дългогодишния опит на фирмата.

Видеото, което презентираха пред младите кандидати, разказа историята на компанията, която стартира през далечната 1937г. в Милано. Повече от 80 години MAPEI развива своята продуктова гама от над 5500 строителни продукти, приложими за всеки тип обект – жилищни, промишлени, обществени сгради и дори корабоплаване. Компанията се развива на 5 континента и разполага с 80 заводи, 31 лаборатории и над 10 500 служители.

5% от годишния оборот компанията отделя за развойна дейност

MAPEI разполага със завод за сухи смеси на територията на нашата страна. Базиран в Русе, той отговаря на най-високите международни стандарти и реализира в България и региона над 500 строителни продукти. Това, което ги отличава на пазара, и едно от най-ценните им качества, е възможността за техническо съдействие и предоставяне на сервиз директно на обекта.

Темата на Академията за вечерта беше „Цели. Управление на времето. Приоритизиране.“

Инж. Маринов запозна участниците с разнообразието, динамиката и възможностите на работата си като продуктов мениджър в компанията. Предвид естеството на неговата позиция, той посъветва младите кандидати да са смели и да не се ограничават, когато правят избора си за своя професия в строителния бранш.

„Защо трябва да си поставяме цели?“

Това бе главният въпрос, чийто отговор бе даден след маркиране на няколко важни фактори за постигане на целите, които си поставяме. Дефиниране на ясна посока, съизмеримост, постижимост, уместност и обвързаност във времето. Целта, която си поставяме, трябва да е ясна, реалистична и измерима!

А отговорът – „Да не се отказваме! Да знаем накъде сме тръгнали“, бе подкрепен от инж. Маринов с примери от личния му опит и цели.

Разговорът продължи с полезни насоки за постигане на по-качествено управление на времето и съвети за приоритизиране на поставените цели в процеса на работа. Част от методите, за които участниците получиха повече информация, са водене на календар и следване на матрицата за управление на времето на Айзенхауер, която разпределя задачите по важност и спешност.

Участниците в Академия Лидерите получиха и един съвет от изключителна важност за добрия time management:

„Научете се да казвате НЕ!“

Казусът на вечерта бе свързан с изготвянето на стратегия за продуктова линия, свързана със завземане на 5% пазарен дял за срок от 3 години. Участниците разполагаха със данни от SWOT анализ, информация за продуктова гама, организация, логистика и обслужване на клиенти, маркетинг и рекламни дейности. Крайният резултат от представянето на всички отбори, както винаги впечатли гост-лекторите. Натрупаните знания от предишни теми в Академията, дадоха очакван резултат. Участниците представиха подходящи и точни стратегии.

Вечерта завърши с поставяне на много въпроси към инж. Маринов и дискусия.

Галерия:

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Деница Батева
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Да живееш в умен град – мисията възможна
Съжителство на човечеството с изкуствен интелект

Пренаселването на градовете изправя човечеството пред сериозни предизвикателства. Намесван…