Финалният модул на Академията беше време за равносметки, благодарности и отличия. През последната седмица на май вместо обичайната лекция организаторите бяха подготвили по-неформална среща, която завърши с екипни игри. Петровден беше отбелязан не само с участник, който имаше имен ден, но и с няколко новоизлюпени инженера, които почерпиха за голямото постижение.

Преди игрите студентите написаха по три думи, с които описват това, което е Академия Лидерите за тях. Най-много пъти се повтори думата „ВЪЗМОЖНОСТ“.

Официалното закриване на Академия Лидерите на 5-ти юли се проведе в голямата зала на Американския университет.

Година и половина след зараждането на идеята Александър Маринчев, Христо Христов и Доника Атанасова разказаха за това, което се е случило по пътя дотук. Закривайки първата Академия Лидерите с препълнена зала, те споделиха, че имат сила и увереност да продължат към Сезон 2. Нещо повече, наесен ще стартират още два паралелни обучителни формата – Модул Предприемачество и Модул Кариерно Ориентиране. Следете stroiinfo.com за още информация за условията за участие, сроковете за кандидатстване и възможностите, които предлагат програмите. Новите проекти са вдъхновени от енергията и атмосферата, които създаде Сезон 1. Младите имат нужда от повече поле за изява и повече насоки за бъдещето си. Отворете съзнанието си за нови предизвикателства!

Това е едва началото!

Александър Маринчев и Христо Христов разказаха историята на Академията в цифри – колко часа са прекарани заедно, колко лектора са преминали през модулите, колко възможности са били предоставени на участниците… Оползотворени или не изцяло, те са урок и опит, които ще помогнат на младите за успешната им реализация.

Много от тях вече са на желаната позиция, а други са в очакване да разгърнат потенциала си на подходяща позиция в сплотен екип.

Най-скорошните успехи са трима участници от Академията, започнали летния си стаж в ТИТАН. Всички, преминали през предизвикателството на обучителния формат споделиха, че нямат търпение да се запознаят с бъдещите участници в Сезон 2, за да ги насочват и да им дават съвети.

Очакванията както на фирмите, така и на участниците са двустранни и участието е знания и отговорност, които бележат продължаване на контактите.

Раздадени бяха грамоти на компаниите и на участниците, както и няколко специални награди. „От кого научих най-много в Академия Лидерите“ беше отсъдена на Цанко Миланов, управителят на Винеребергер. Като „Най-увлекателна и атрактивна лекция на Академия Лидерите“ беше определена тази на Георги Димитров, управителят на PERI, а най-вдъхновяваща и мотивираща лекция се оказа тази на Милен Великов, водещ HR в България.

В края на официалната част участниците поднесоха изненади и изказаха благодарности на целия екип на Хобеликс.

Благодарим Ви, че бяхме заедно!

После по време на коктейла не се усещаше познатата атмосфера между студенти и лектори, а общуване на приятели с лидерите, които вече са тръгнали по техните стъпки.

Академия Лидерите е много повече от обучителен формат, тя създаде незабравими моменти и безценни приятелства. Учейки се заедно и справяйки се с предизвикателствата, участниците се превърнаха в истински лидери.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

В памет на Ричард Роджърс
Носителят на Прицкер почина на 88-годишна възраст

Ричард Роджърс, световноизвестен архитект и пионер на стила хай-тек, почина този месец на …