Skip to main content
search

Най-актуалните теми от света на строителството и новите технологии в сектора ще бъдат представени по време на 20-тото юбилейно издание на Архитектурно-строителна седмица 2020 г. Събитието ще се проведе в периода от 25-ти до 28-ми февруари в Интер Експо Център.  

Международното изложение ще представи предложения за строителството от последно поколение

Изложението ще предостави възможност на специалистите в сектора да се запознаят обстойно с новостите в бранша. Продуктите и технологичните системи, които ще бъдат представени по време на 4-дневното изложение, включват голяма гама от разнообразни решения, които ще насочат погледа ни към бъдещото развитие на строителните технологии. Архитектурно-строителната седмица събира на едно място строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и проектанти, търговци и дистрибутори на материали и техника, инвеститори, строителни експерти. 

Спирайки вниманието на посетителя върху редица иновативни решения, организаторите обещават нови знания и опит.

Едно от направленията, фокус на събитието, е топлоизолацията

Сандвич-панелите са съвременно решение за фасади, стени и покриви, често предпочитано от специалистите. Освен надеждният монтаж, сред предимствата им също са екологичност, топлинна изолация, пожаробезопасност, звукоизолация, водонепроницаемост, ниско тегло и изключително дълъг експлоатационен живот – до 40 години. 

Едно от нестандартните и иновативни решения, които ще бъдат представени, са екопанели от ръжена слама, които постигат много добри показатели на топлоизолация. Акцент в програмата ще бъдат и акрилатните бои. 

Железен силикат – един материал с много приложения

Съвместим с варовик, глина, клинкер, цимент, битуми, полимери, епоксиди, материалът е предпочитан при създаване на транспортен бетон, асфалтови смеси, индустриални покрития.

Естествената светлина като композиционен елемент в архитектурата

Посетителите ще могат да се запознаят в детайли и с прозорци за плоски покриви, които допринасят за внасянето на максимално количество естествена светлина в сградата. Освен за плоски покривни прозорци, изложението ще даде възможност да се запознаем с продукти за скатни покриви – битумните и метални керемиди. 

За машините и технологиите

Машините, оборудването и технологиите вземат прелом над темповете на развитие на сектора. Евромаркет ще демонстрират някои от най-актуалните тенденции в тази област от строителния процес. С богатото си портфолио от материали и услуги се включва HTI България, а плоскости и профили за монтаж ще ни представят специалистите от KNAUF.

Високотехнологични и с индивидуален подход към клиента – по този начин организаторите определят решенията и услугите, които ще бъдат представени на Архитектурно-строителна седмица, провеждаща се в периода от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център, София. 

Пълен списък на изложителите в 20-тото юбилейно издание на Архитектурно-строителна седмица и регистрация за посещение можете да откриете тук.

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu