Дигитален семинар на тема „Обнови България – спести енергия!“ ще се проведе на 29 октомври 2020 г. от 11.00 часа. Събитието се организира от Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) и Камара на строителите в България /КСБ/ в партньорство с Център за енергийна ефективност ЕнЕфект. Основен акцент ще бъде стремежът за намаляване потреблението на енергия на сградния фонд в Европейския съюз с 80% до 2050 г. и постигане на почти нулево енергиен стандарт на сградите до средата на века.

Енергийното обновяване е важен инструмент в борбата срещу климатичните промени и играе ключова роля в помощ на ЕС да постигне целите на „Зелената сделка“. Изпълнението на проектите по тази инициатива

Ще осигури работа на минимум 50 българи за всеки 1 милион евро инвестиция

Това ще подпомогне по-бързото и ефективно пренасочване на работната сила, освободена от най-засегнатите от пандемията COVID-19 отрасли на икономиката.

Renovate Europe стартира през 2011г. като инициативата на EuroACE (Европейския алианс на компаниите за енергийна ефективност в сградите). Почти 10 години проектът се радва на подкрепата от над 40 партньори в индустрията, гражданското общество и партньори на национално ниво.

Семинарът е част от Европейската инициатива REDay 2020 на Renovate Europe, чийто национален партньор е Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС). Енергийното обновяване е сред зелените приоритети на България и към настоящия момент постигането му е неотложна стъпка от стратегията на държавата.

Уебинарът „Обнови България – спести енергия!“ ще представи значимостта на архитектурата по пътя към постигане на „Зелената сделка“ между хора, бизнес и околната среда.

Участието е безплатно след предварителна регистрация.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ В ДЕБАТА ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ! 

Заявете своето участие, като попълните формата за регистрация тук. За допълнителни въпроси, не се колебайте да пишете на имейл bais.bg@gmail.com.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Деница Батева
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Да живееш в умен град – мисията възможна
Съжителство на човечеството с изкуствен интелект

Пренаселването на градовете изправя човечеството пред сериозни предизвикателства. Намесван…