Нека за начало обобщим каква употреба на софтуер налага архитектурната професия: BIM/CAD чертане, 3D моделиране, рендиране, изготвяне на количествено-стойностни сметки, бюджети, спесификации, постпродукция на изображения, създаване на графики, изготвяне на текстове, обработка на видеа… Да, точно така – голяма част от работата на архитекта е на компютър. Макар и повечето софтуери могат да стартират на почти всеки лаптоп, това не означава, че те ще тръгнат добре.

Изборът между монитор и лаптоп       

Архитектите често пътуват и са в движение. Дали ще бъде за заснемане на нов обект, теренно проучване, авторски надзор, среща с инвеститор, съгласуване на документация или каквато и да е дребна задача, има много поводи да не сте зад удобното офис бюро. Тук преносимостта на лаптопа определено може да се отчете като удобство над това на настолния компютър. За съжаление, това невинаги гарантира ниско тегло на устройството.

КАК ДА СИ ОСИГУРИМ МНОГО МОЩНОСТ С МАЛКО ТЕГЛО?

Когато голямата настолна машина е побрана в елегантен двукилограмов корпус

Това е напълно възможно с новата продуктова серия на ACER Predator. 500 series предлага два варианта – Triton (15.6’’) и Helios (17.3”). Макар размерът на дисплея да е ограничен дотук, се оказва, че имате отлична опция за по-продължителна работа на изчертаване и моделиране – а именно, възможност да свържете още три дисплея. За останалите случаи…

Работа на пълни обороти

Ежедневната работа на архитекта изисква употреба на тежки софтуерни продукти. Мозъкът, който прави всички необходими изчисления за тях, е процесорът. Тук важи правилото – ако искаме да постигаме най-висока ефективност във всички процеси, избираме възможно най-добрия такъв. Не е добра идея да чакате по час и половина за един рендер. Ако работата ви включва създаване на фотореалистични изображения, ще са ви нужни повече ядра на процесора, които разпределят работата и осигуряват по-добро представяне.

Колкото по-сериозни клиенти имате, от толкова по-сериозна машина имате нужда. Хубавото при избора на лаптоп от висок клас е, че не се налага да сменяте устройствата си, докато извършвате различните задачи за деня. Всичко е на едно място, а той е достатъчно ефективен, за да се справи с огромните ви проекти.

Не можете да си позволите компромиси

Като архитекти със сигурност знаете колко важна е видеокартата. Тя определя колко бързо екранът се справя с изчисленията в сложните 3D модели при ротация; с други думи, прави по-ефективно и гладко визуализиране на промените в графиките.

Създаден за таргет групата на почитателите на видеоигри, Predator Triton 500 се оказва изключително подходящ за работа с тежките програми за моделиране и 3D визуализации, използвани ежедневно от всеки от вас.  Моделът гарантира доминираща графична мощ с възможности за овърклок. Освен това, получавате не един, а два SSD диска с огледално записване на информацията. Това ще ви предпази от неприятна загуба на информация.

Ценете най-скъпия си ресурс – времето.

Моделът разполага с три решения за максимизиране на ефективността на охлаждане: най-новите технологии на AeroBlade 3D, три изключително тънки и изцяло метални вентилатора и пет топлинни тръби. Те осигуряват на видеокартата и процесора приятно ниска температура. А когато нещата станат напечени… CoolBoost е технология, която увеличава скоростта на вентилаторите според отделяната топлина, охлаждайки непрекъснато най-важните части.

Вземете го със себе си

Изключително тънък и елегантен, Predator Triton 500 ще бъде с вас по всяко време. Всеки архитект цени красивите предмети. Особено когато освен естетически издържани, притежават полезна функционалност. Рамката на Triton 500 в наситено черно се напасва със задължителния избор за гардероба им. Всичко това върви в комплект с  прецизно цветопредаване и съвсем тънка рамка на дисплея. Корпусът е метален. Елегантните акценти в синьо в клавиатурата, допълнени от подсветка, допълват идентичността на модела.

Какво още?

Високата производителност на Triton 500 се комбинира с до 8 часа живот на батерията, а прецизността на тъчпада е облекчение за моментите, когато мишката ви не е под ръка.

А защо е важен отличният звук? В дългите часове на чертане неизменен спътник на архитекта е подбраният плейлист, който да задържи нервите ви в подходящото състояние. Монотонна и ненатрапичава музика, която да спечели търпението ви, или по-нестандартни ритми, които да събудят креативността ви –превъзходния звук на Predator Triton 500 ще ви осигури необходимото музикално оформление.

Продължителното чертане на ръка е оставено в миналото

Днес компютърът е инструментът, с който си вършим работата. Можем да избираме от множество модели, с които да дигитализираме нашите идеи и да ги представяме пред аудитория. Но колкото и да е невероятен, компютърът няма да ви свърши цялата работа. Затова не спирайте да скицирате и да правите макети. Едно обаче е важно – осигурете си ефективен лаптоп, който ви оставя време да се вдъхновите за следващия проект.

 

Разгледайте цялата гама продукти на ACER Predator тук.

 

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

One Comment

  1. […] файловете си, без да е необходимо да разполагаме с компютър или лаптоп пред себе […]

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Завладяващи декоративни техники за Вашата фасада
Как да създадем иновативна фасадна визия?

Фасадата е това, което възприемаме първо, когато погледнем сградата. Тя е нейното лице, ко…