Skip to main content
search

Наши гости във втория епизод на рубриката STROIINFO пита са победителите от Сезон 5 на Академия Лидерите. Това са жълтият отбор с участници Ангел Маджаров, Антим Петков, Мариела Харбалиева, Наталия Фотева и Цвета Нисторова. Срещнахме се виртуално, за да ни разкажат повече за преживяното. Гледайте цялото интервю във видеото.

  • Моля, представете се с няколко думи.

Ангел: Аз съм третокурсник в УАСГ, специалността ми е Строителство на сгради и съоръжения. Обичам това, което уча, приемам го като занаят и нещо, което ще правя цял живот.

Наталия: Аз уча Инженерен дизайн, последна година. Не съм от УАСГ като повечето от Академията. Занимавам се с интериорен дизайн. Смятам да надграждам в бъдеще, дори и с архитектура.

Мариела: Завършила съм бакалавърска степен в Англия, свързана с Архитектура. В момента имам желание да продължа обучението си и реализацията си в България.

Антим: Аз съм студент трети курс в УАСГ. Времето ми в момента е изцяло отдадено на университета. Чакам да мине малко повече време в образованието ми, за да съм по-подготвен, когато вляза на пазара.

Цвета: Аз също уча в УАСГ, четвърти курс, Архитектура. Както Мариела, аз също се интересувам от концептуална архитектура. В момента си търся стаж и Академията беше доста добро начало за това.

Отляво надясно – Ангел Маджаров, Цвета Нисторова, Наталия Фотева, Мариела Харбалиева, Антим Петков.

  • Защо решихте да участвате в Академията?

Мариела: Едно от най-привлекателните неща е това, че помага на ученици като нас да стигнат по-близо до строителната сфера и да се запознаят с хора, които работят там.

Антим: Направих го, за да изляза от зоната си на комфорт и да предизвикам себе си. Втората главна причина беше да се запозная по-отблизо със строителния сектор.

  • Какви са най-ценните уроци, които ви даде Академията?

Наталия: Способността за това да си гъвкав. Екипът също е много важен, както и да си дадеш сметка защо правиш този проект. Смятам, че не само екипът, но и

личните качества, които трябва да се развиват и надграждат – Академията много допринесе за тях.

Цвета: Не очаквах, че мога да си преглътна егото донякъде, да се вслушвам в другите хора и да оценявам тяхното мнение и дори, че тези хора знаят много повече от теб.

Ангел: Аз не очаквах, че Академията ще ме изкара толкова от комфортната ми зона. Когато разбрах какъв е обхватът на нашия проект, се изплаших доста. Но когато започнахме да работим по него и видях, че се случва, както и когато го завършихме – това ми даде увереност, че  ако положа достатъчно усилия за нещо, мога да се справя със всичко.

 

 

 

Визуализации от проекта на отбора.

Не забравяйте да се абонирате за нашия YouTube канал за още интересни видеа!

 

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu