Skip to main content
search

Архитектурно-строителна седмица 2020 бе уникално по мащабите си изложение, коeто се проведе в Интер Експо Център в периода от 25 до 28-и февруари 2020 г. Тазгодишното юбилейно издание събра на едно място над 200 компании, позиционирани в строителния сегмент. Освен български представители на сектора, на събитието присъстваха и редица изложители от чужбина – Турция, Италия, Германия, Румъния и др., а общата площ, която бе обхваната от щандовете на изложителите и техните продукти, се равнява на над 10 000 кв.м.. По този начин международният форум привлече интереса на изключително голяма аудитория.

Събитието събра над 7000 посетителя, работещи в областта на строителството, архитектурата и интериорния дизайн.

Освен утвърдени професионалисти с дългогодишен опит, на форума присъстваха и студенти, млади специалисти и фирми с новаторски подходи и идеи. По този начин за четиридневния период на провеждане на изложението  Интер Експо Център стана арена за обмяна на нови знания, умения, добри практики и контакти.

Програмата бе изпълнена с редица съпътстващи събития, презентации и семинари

Посетителите на Архитектурно-строителна седмица 2020 имаха възможността да разгледат работата на различните компании-изложители, които бяха разделени в 4 сектора – „Вътрешни довършителни работи”, „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи”, „Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване”, „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”.

Представени бяха различни иновации в сектора

Архитектурно-строителна седмица 2020 бе и домакин на широкообхватна съпътстваща програма, която включваше редица лекции, презентации, дискусии и кръгли маси. Сред събитията, на които посетителите имаха възможността да присъстват бяха: Тридневна Кръгла маса – организирана от КАБ, КСБ и КИИП и в рамките на която през различните дни бяха обхванати разнообразни теми и проблеми относно актуалната ситуация в строителния сектор. Те имаха възможност да наблюдават разискванията върху тези проблематики, да изслушат експертните анализи и оценки и да се включат активно в дискусиите. Представянето на брандовете на Мессе Франкфурт Light + Building и ISH, както и разнообразните презентации на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и на Управителния съвет (УС) на КАБ бяха друга интересна част от акцентите в съпътстващата програма.

На тазгодишното издание на Архитектурно-строителната седмица се състоя и официалното представяне на брандовете на Мессе Франкфурт Light + Building и ISH

Националната асоциация на строителните предприемачи също взе активно участие във форума, като насочи вниманието на гостите на събитието върху тенденциите на пазара на жилищните имоти и перспективата им за развитие в бъдеще. Друг интересен момент от програмата бе и изключително информативният семинар на Българската асоциация за изолации в строителството – БАИС. В него основната тема бе развита около звукоизолацията – нейните приложения, възможностите за контрол над шумовете в различните интериорни пространства и ограничаването на разпространението им. Специалистите от БАИС споделиха повече за добрите примери и различните техники от практиката в строителството. Проведоха се и различни фирмени семинари, демонстрации на продукти, техники и технологии, които намират своето приложение в строителството, архитектурата и дизайна. 

Събитието бе повод за обмяна на опит, знания и контакти

Чрез големите си мащаби, интересните изложители, заедно с иновациите и технологичните решения, които те представиха по време на 4-дневното събитие, Архитектурно-строителната седмица се превърна в едно от най-значимите строителни събития за годинатаАрхитектурно-строителна седмица затвърди репутацията си на платформа за осъществяване и утвърждаване на професионалните събития за сектора. Четирите дни предложиха динамична съпътстваща програма, в която активно се включиха водещите браншови организации, компаниите – участници и организаторите.  Традицията на ежегодното провеждане на събитието, както и силната програма от тази година ни карат да очакваме с нетърпение следващото й издание.

Щастливи сме да бъдем медиен партньор на Архитектурно-строителната седмица и ви каним да следите следващите изложения в Интер Експо Център!

Биляна Апостолова

Студент по архитектура в Университет по архитектура, строителство и геодезия. Обича да пътува, да изследва нови места и да изучава нови култури, да анализира влиянието на архитектурната среда над обществените процеси. Споделя убеждението, че архитектурата е философия и синтез между наука и изкуство.

Остави коментар

Close Menu