Skip to main content
search

Използвайки най-новите технологии и натрупания през годините опит, вече повече от десетилетие, „Технопанел“ разработва, произвежда и предлага покривни, фасадни и стенни системи сандвич панели. Екипът на „Технопанел“ предлага професионално и отговорно колсултиране и подкрепа по време на всички етапи от изграждането на един обект. Компанията е една от най-бързо развиващите се производители на сандвич панели в Европа. Какво всъщност представляват тези многофункционални продукти?

Сандвич панелите – технологично и съвременно решение за всякакъв вид строителство

Сандвич панелите са удобно съвременно решение за фасади, стени и покриви, приложимо при всякакъв вид строителство. Те са съставени от слоеве (вътрешен и външен) поцинкована ламарина, защитена с полиестерно цветно покритие и изолационна сърцевина от пенополиуретан (PUR), минерална вата (МW) или пенополиизоцианурат (PIR).

Полиуретановата твърда пяна притежава изключителни топлоизолационни качествa и най-ниските топлопроводни свойства от всички обичайно използвани материали. От своя страна, минералната вата е негорим материал и притежава отлични звукоизолационни качества. Полиизоциануратната твърда пяна съчетава предимствата на полиуретана и на минералната вата. Характеризира се със също толкова добри топлоизолационни свойства и е със силно подобрени показатели на огнеустойчивост. Благодарение на своята метална повърхност, сандвич панелите са абсолютно водонепроницаеми.

Снимка: “Технопанел”

Какви са видовете сандвич панели?

За да отговори максимално на всички нужди на своите клиенти, „Технопанел“ ЕАД произвежда три продуктови системи сандвич панели TFACE S, TFACE T и TTOP 5. Когато естетиката е от първо значение, правилният избор са фасадните панели TFACE S със скрит монтаж. Различните профилации на ламарината и липсата на видими винтове по фасадата ги прави подходящи за индустриални и обществени сгради, търсещи съвременна визия. Подходящи са за почти всякакви обекти, които изискват добра изолация, бърз монтаж и естетичен вид на сградата. Панелите са с характерно T или V оребрение или с гладка повърхност на външния и вътрешния слой от галванизирани стоманени листове със завършващо полиестерно цветно покритие.

Начините на свързване между стенните панели позволяват както вертикален, така и хоризонтален монтаж. Това, в комбинация с различните видове профилиране на външния лист ламарина дава възможност за разнообразни архитектурни решения и придава естетичен вид на фасадите, а плътността на връзките гарантира водонепроницаемост и топлоизолационна надежност. Прецизният дизайн на сглобката позволява свързване на панели с различни изолационни сърцевини.

Снимка: “Технопанел”

Леките и функционални стенни панели с открит монтаж TFACE T са създадени за сгради с акцент върху практичността. Позволяват както вертикално, така и хоризонтално монтиране. Плътността на връзката между панелите, гарантира водо- и въздухонепроницаемост, които обуславят ефективността им при изграждане на хладилни камери и помещения с високи изисквания за топлоизолационна надежност. Част от продуктовата линия са стенните хладилни панели с изолационни сърцевини от PIR и PUR. Подходящи са за почти всякакви обекти, които изискват добра изолация, бърз монтаж и естетичен вид на сградата. Панелите могат да бъдат отново с характерно T или V оребрение или с гладка повърхност и външен и вътрешен слой от галванизирани стоманени листове със завършващо полиестерно цветно покритие.

Покривните панели TTOP 5 са подходящи за топлоизолирани покриви с минимален наклон на ската 7%. Оребрените панели елиминират изцяло проблеми като течове и прах , благодарение на прецизните си и безупречни сглобки, постигнати чрез застъпване с празното ребро на съседния панел. Сърцевината им може да бъде от PUR, PIR или минерална вата, за да отговори на специфичните нужди на проекта.

Благодарение на изключителното поведение при понасяне на натоварвания и малкото им собствено тегло, панелите позволяват достигане на по-големи разстояния между столиците, което води до спестяване на материал от носещата конструкция и съкращаване на времето за изпълнение. Те могат да бъдат с 3 или с 5 ребра, като външният и вътрешният слоеве са галванизирани стоманени листове със завършващо полиестерно цветно покритие. Стандартните дебелини на панелите са в диапазон 30 – 160 мм.

Снимка: “Технопанел”

Факторите, които правят сандвич панелите най-подходящия избор за индустриални сгради

Използването на сандвич панели в индустриалното строителството през последното десетилетие се е увеличило значително. Това се дължи главно на гъвкавостта на този строителен материал. Сандвич панелите се използват за изграждане на стени и покриви, те са лесни за монтиране и имат добри експлоатационни показатели. Размерите им се изготвят изцяло според специфичния дизайн на клиента. Широчината им е точно 1m, което ги прави изключително удобни както за дизайн на фасади, така и за монаж. Височината може да бъде минимум 3 и най-много 16 метра, като това ограничение е наложено изцяло за да бъде възможен трнаспортът им.

Най-важното предимство на сградите, изградени от сандвич панели, е краткото време за тяхното изграждане. Пускането в експлоатация на готова структура е възможно в рамките на 2-3 месеца.

Предимства:

  • Енергийна ефективност
  • Топлоизолация
  • Екологичност
  • Модерна визия
  • Спестяват пространство
  • Лесен и бърз монтаж
  • Устойчивост на агресивни среди
  • Механично свързване
  • Водонепроницаемост

Каква добавена стойност дава „Технопанел“ на своите клиенти?

Един от основните приоритети на „Технопанел“ е качеството. За да гарантира иновативни продукти, компанията е ангажирана с непрекъснатото усъвършенстване на своите технологии. Сандвич панелите притежават качества в пъти по-високи от тези на традиционните строителни материали и съобразени изцяло, а в много случаи и надминаващи нормативните изисквания за различните типове сгради.

„Технопанел“ пази своята затвърдена лидерска позиция на българския пазар с дял над 30%. Компанията се стреми да изгражда трайни партньорства с всички свои клиенти. Застава твърдо до тях и им гарантира чрез работата си, че са намерили доверен партньор за изграждане и разширение на своя бизнес. Мисията й е да предлага устойчиви решения чрез производството на висококачествени продукти – да бъде мост между идеите и тяхната реализация!

STROIINFO

Ние сме екип от професионалисти - архитекти и дизайнери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Остави коментар

Close Menu