На 21.04.2019г. Баумит отново бе партньор на международната студентска организация AIESEC във форума “Business in Practice”.

Тази година Баумит даде възможност на 29 студенти от различни университети да решат реален професионален казус. Записалите се за участие студенти бяха мотивирани да приложат знанията си в истинска практическа задача и да премерят сили за разрешаването й.

Студентите трябваше да влязат в ролята на маркетинг специалисти и да създадат рекламна кампания за трите стълба във философията на Баумит за здравословен живот – «Първо изолирайте», «Солидните елементи са важни» и «Ценностите на интериора». Какво представляват тези три стълба и каква е връзката между Баумит материалите и здравословното обитаване, студентите научиха от подробната презентация на д-р инж. Красимир Делов – главен технолог на Баумит България. След това студентите бяха разпределени в три отбора. Първата им задача беше да изследват в детайли качествата на продуктовите групи и да създадат стратегия за рекламна кампания, насочена към специфични целеви групи – архитекти, търговци, строители, инвеститори и крайни клиенти.

Източник: Баумит

С огромен ентусиазъм и креативност отборите се впуснаха в дискусии по рекламните стратегии, като обсъждането продължи над 4 часа.

След дълго разискване за най-изчистена откъм идеи бе определена презентацията на отбор «Кокиче». В тяхната рекламна кампания, под мотото «Живей здравословно! Започни от дома си!», се набляга на важността на масивните елементи.

Отбор «Ива» пък впечатлиха с множеството си идеи за необходимостта от топлоизолиране. Отборът подбра за презентацията си слоганите «Изолирай стреса» и «Повече Баумит, повече здраве».

Задачата за разработване на кампания, която да наблегне на възможностите за здравословно обитаване на интериора, бе отредена на отбор «Слънце». Тяхната реклама гласеше: «Здраве, грижа и комфорт не са мит с Баумит».

Източник: Баумит

След обстоятелствено анализиране на представянето на отборите, журито на Баумит в състав инж. Надя Начева, инж. Красимир Делов, инж. Огнян Цонков и Юлия Димова, отбеляза недостатъците и изтъкна добрите идеи на всяка една от презентациите. В края на деня студентите освен със сертификати от Баумит се сдобиха и с увереност, че са способни да се справят с реални задачи от бизнеса. Те оцениха преживяването като изключително полезно и развиващо.

AIESEC е най-голямата международна студентска организация и присъства в 126 страни и над 1700 университета по целия свят. Тя има за задача да подпомогне младите хора в развиването на лидерските им умения. За да осъществи тази своя цел, AIESEC организара всяка година конференции, предоставя професионални стажове и лидерски позиции за своите членове. Заедно с фокуса към изграждане на лична мрежа от контакти и определяне посоката и амбицията за бъдещо развитие, AIESEC прилага иновативен подход за развитие на младите хора, като ги въвлича в своята дейност.

Източник: Баумит

Отбор „Ива“: Ива Хаджийска от УНСС, Данаил Петков от УНСС, Благой Кавръков от СУ, Николай Йовчев от УНСС, Веселин Рацов от ТУ, Ирина Иванова от София, Гюлкибар Мюмюн от УНСС, Илияна Банкова от УНСС, Теодор Манев от УНСС и Мартин Станкев от УНСС

Отбор „Кокиче“: Цветелина Панайотова – компютърен инженер, Любомир Любенов Любенов от УАСГ, Кристина Нушкова от СУ, Александрина Иванова от УНСС, Катя Георгиева – начален учител, Христо Христов – занимава се с финансова интелигентност, Микаела Попова – ТУ, Тавит Тавитян – ТУ, Силвиян Стефанов – УНСС

Отбор „Слънце“: Райна Димова – СУ, Радмил Добрев – УНСС, Никола Перпериев – ТУ, Гергана Козарева – УНСС, Николета Пенева – НБУ, Деница Пеянска – УНСС, Десислава Иванова – НБУ, Михаела Иванова – СУ

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Михаела Икономова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Еразъм за млади предприемачи
Една добра възможност да развием собствен бизнес с опит от чужбина

Прекъснатата връзка между образованието и бизнеса е проблем, който изправя дори най-умелит…