Тухлената стена е една от най-добре познатите ни конструкции и нейната ефективност и устойчивост са известни както на професионалистите, така и на крайните потребители. Досега традиционният материал обаче бе съпровождан от някои недостатъци – по-бавният процес по зидане, зависимостта от климатичните условия и липсата на квалифицирана работна ръка. Днес вече съществува решение за тях – какво е то?

Нова и революционна система за изграждане на стени

Винербергер разкри и у нас системата за изграждане на стени Porotherm Profi, която да освободи тухлите от продължителните мокри процеси. Това става чрез специално разработено полиуретаново лепило, което в комбинация със съвършено калибрираните керамични блокове осигурява по-високо качество и по-съкратени срокове за работа.

Тухлите се свързват с еднокомпонентно полиуретаново  лепило, чиято устойчивост е в диапазон от -40°С до +100°С. То е с изпитани якости на натиск и срязване, така че да осигури устойчивост на системата при сеизмични натоварвания. Лепилото отговаря и на изискванията за пожароустойчивост и дълготрайност.

Системата позволява по-бързо и чисто зидане | Снимка: Винербергер

Иновацията позволява още по-прецизна работа и качествено изпълнение

Редом с високото качество и бързото изпълнение, чрез системата се получава по-равен и чист зид, който е подходящ и при интериорни решения без финишно покритие. Други удобства при работа с лепилото са лесното прекъсване и възобновяване на процеса за разлика от зидарския разтвор. Също така не са нужни течаща вода и електрическо захранване, което прави изпълнението два пъти по-бързо в сравнение със стандартното.

Разлика между стандартна стена и Porotherm Profi | Снимка: Винербергер

Включете се в уебинар и научете повече за Porotherm Profi

Уебинарът „Еволюция или РЕволюция в строителството“ ще бъде воден от инж. Петър Петров и в него, в рамките на час ще се запознаете с основните предимства на системата. Ще бъдат представени и конкретни анализи, които ще докажат високата ефективност на този изцяло нов метод на работа. Уебинарът ще се проведе на 21.10.2021 г. от 16:00 часа.

Запишете се за участие в Porotherm Profi – Еволюция или РЕволюция в строителството тук!

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Завладяващи декоративни техники за Вашата фасада
Как да създадем иновативна фасадна визия?

Фасадата е това, което възприемаме първо, когато погледнем сградата. Тя е нейното лице, ко…