Skip to main content
search

На 8-ми октомври, вторник в Американския университет в София се проведе официалното откриване на четвъртия пореден сезон на Академия Лидерите. Организаторите и участниците прекараха една прекрасна вечер, изпълнена с позитивни емоции. Заформиха се очаквания за предстоящата година и се поставиха нови цели пред всички присъстващи.

За четвърта поредна година мотивирани младежи с желание за реализация в строителния сектор ще се впуснат в решаване на казуси, посещения на обекти, запознаване отблизо с работата на специалистите и много други интересни приключения.

Вечерта започна с приветствие от Христо Христов и Александър Маринчев – създателите на Академията. Те коментираха, каква мотивация се крие зад идеята на този формат – желанието им за промяна в строителния сектор чрез създаването на мост между компаниите и младите и мотивирани бъдещи кадри. Христо Христов сподели вярата си в това, че бъдещето зависи от нас – младите хора, като това е и една от основните причини той да инициира създаването на проектите на Hobelix. В тази връзка, Христов загатна и основния принцип, по който са определени най-добрите кандидати за Академия Лидерите сезон 4:

„Търсихме човешки качества, а не технически познания.“

Приветствието приключи с ценен съвет към участниците – да не работят за оценки и точки, а да се опитат да вземат, колкото могат повече от хората, с които ще ги срещне проекта. Събитието продължи с представяне на това какво всички те ще получат от Академията – кои техни лични качества ще развият, чрез работата си във формата през предстоящата година. В края на приветствените думи Христо Христов и Александър Маринчев пожелаха успех на участниците.

Във втората част думата взе Доника Атанасова, която представи подробностите около начина на работа – онлайн платформата за оценяване, критериите за него, информацията за компаниите, които ще участват през този сезон, лекторите и посещенията на обектите. Тя обясни как функционира Академия Лидерите, какви са очакванията от участниците и как протичат заниманията всяка сряда.

През годината освен регулярните седмични срещи ще се проведат и три отделни уъркшопа, на които ще могат да присъстват участниците и от предишните сезони. В тези допълнителни занимания ще се включат и други компании от сектора. Така участниците ще имат шанса да общуват с още професионалисти от строителния бранш.

Вечерта продължи с може би най-интересната си част – едноминутното представяне. Първо няколко думи за себе си казаха всички членове на екипа на Хобеликс. Те описаха своите интереси, успехи и неуспехи в една минута. Така те мотивираха и подготвиха участниците, които съответно също представиха себе си по същия начин. Разказаха се забавни и интересни истории, които предизвикаха положителни емоции в залата.

Участниците от предишните сезони също имаха възможността да споделят опита си. Те дадоха ценни съвети за работата в Академия Лидерите – някои бяха по-лични, други по-професионални. Те коментираха преживяванията си във формата и дадоха насоки на  новите участници за справяне с трудностите, които ги очакват. Най-ценните от тях бяха да не бягат от предизвикателствата и да са готови да излязат от зоната си на комфорт. Галин от втори сезон приключи рубриката с думите:

„Смело напред и вярвайте в мечтите си!“

След забавните моменти дойде ред и на официалната част от първия ден. В нея HR специалистът Мирослава Николова от Human Capital Store сподели опита си и даде на участниците ценни съвети за подготвяне на автобиография и правилно поведение на интервюта за работа. Чрез снимки, графики и видеа тя въведе присъстващите в материята.

Денят приключи с разпределение на участниците в отбори, които започват с първия си казус още на следващия ден. В сряда 9-ти октомври HILTI презентират темата си пред аудиторията и задават първата задача за сезона. Очаква ни още един сезон на Академия Лидерите изпълнен с позитивни емоции и нови предизвикателства!

STROIINFO

Ние сме екип от професионалисти - архитекти и дизайнери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Остави коментар

Close Menu