Skip to main content
search

Stroi.Academy вече осем години осигурява предизвикателна среда за развитие на студенти и млади специалисти в строителната сфера. Академията ги изкарва от стандартната учебна програма в университетите и ги мотивира да се потопят в реалната работна среда – да работят с колеги, да мислят стратегически, да общуват с клиенти и компании, да развиват своите комуникационни и презентационни умения. Осмият сезон на Stroi.Academy бе открит на 11.03 (сряда) от основателя на Hobelix – Христо Христов. Тази година в предизвикателството се включват 21 млади специалисти, които ще работят с реални срокове и бюджети и ще се опитат да спечелят инвеститора с техния проект.

В предизвикателството Stroi.Academy като ментори се включват 12 от най-големите и успешни компании в сектора.

Те ще съпровождат участниците през целия период на академията като ги насочват с лекции и предизвикателства в различните аспекти на процеса по създаването на мащабен инвестиционен проект – от планиране, през проектиране и менажиране до изпълнение.

Първи в тази задача бяха менторите от HILTI, които представиха темата “Ръководене на екип и бизнес комуникация”.

Те наблегнаха на важни аспекти, които стоят в основата на екипната работа, тъй като участниците във формата ще трябва да бъдат екипни играчи във всички предизвикателства, които ги очакват. В духа на темата от HILTI презентираха с голям и ентусиазиран екип от 5-ма души – инж. Емануил Джевизов, инж.Александър Малинов, Радосав Славчев, Николай Самарджиев, Светлана Ташева. Те наблегнаха на теми като правилно общуване в работна среда, управление на конфликти, емоционална интелигентност, бизнес комуникацията и спецификите на официалното общуване в онлайн и офлайн среда.

След професионалистите от HILTI, ред бе на главния инвеститор на тазгодишното издание на Stroi.Academy – DOMEX, които накратко представиха пред участниците заданието на т.нар. голям казус – тоест основната задача, по която ще работят участниците в рамките на академията. В сряда DOMEX ще разшири темата с лекцията “Целеполагане, тайм мениджмънт и приоритизиране. Предприемачество – от идея до реализация.”, в която ще навлязът по-дълбоко в спецификите на строителното предприемачество.

Stroi.Academy вече осем години е не само място за развитие на професионалисти, но и предизвикателство за развитие на личности с качества и меки умения.

Именно затова още в четвъртък участниците ще се срещнат с HR eксперта Милен Великов, който ще ги запознае със спецификите на това как да представиш себе си в най-добра светлина и как да развиеш качествата си като човек и професионалист.

Като част от церемонията по откриване всички участници представиха себе си, интересите и целите си в академията и извън нея. В Stroi.Academy ги очакват редица предизвикателства и нови познания.

STROIINFO

Ние сме екип от професионалисти - архитекти и дизайнери, които вярват в създаването на по-добра и качествена среда за обитаване.

Остави коментар

Close Menu