Skip to main content
search

Съвременното строителство все повече започва да се обръща към енергийната ефективност. Стремежът днес е сградите да изразходват възможно най-малко ресурси и именно на този въпрос отговаря предстоящият семинар на тема „Почти нулево-енергийни сгради: Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради“. Организираното от Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) и Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ събитие ще се проведе на 29-ти октомври 2019 г. в зала 311 на Университета по архитектура, строителство и геодезия, София.

Цел на обучението е да даде допълнителни умения на специалистите в строителството, които желаят да издигнат теоретичните и практическите си познания на още по-високо ниво. Чрез него те ще добият и удостоверение за проведената практика.

Ще бъдат разяснени новите, по-високи стандарти за енергийна ефективност, въведени у нас в началото на 2019 г. Участниците ще се запознаят с нови материали и продукти, които се използват при обновяването на сградите. Акценти в програмата са топло- и звукоизолацията, топлинните мостове, прозорците, въздухоплътността, вътрешната изолация, както и отоплението и вентилацията. Ще бъдат представени иновативни методи за откриване и предотвратяване на грешки на строителния обект като например тестове за въздухоплътност и заснемане с термовизионна камера.

Събитието е подготвено и се провежда от името на БАИС и международния проект Fit-to-NZEB (“Новаторски обучителни схеми за обновяване до стандарт Почти нулево-енергийна сграда”). Проектът се осъществява с участието на УАСГ и Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект в 7 европейски държави.

Местата са ограничени! Заяви своето участие до 17-ти октомври!

Таксата за участие е 96 лв. с ДДС, а достъп до пълната програма и регистрационната форма за събитието можете да получите тук. Допълнителна информация за контакт можете да получите на страницата на БАИС.

Георги Мърхов

Архитект и любител пианист. Търси архитектурата във всички аспекти на човешкия живот. Стреми се да я разглежда и представя от различни гледни точки.

Остави коментар

Close Menu