На 21 юли се състоя последната среща от първата обучителна практическа програма на Novas Artes: Интериорен дизайн – от идеята до изпълнението, с лектор арх. Павел Янев. По време на него, в рамките на 3 седмици, заявилите участие в обучението имаха възможност да се включат присъствено и онлайн рамките на общо 9 срещи.

Участниците имаха възможността да получат ценни съвети за методиката на работа на едно архитектурно студио и да научат повече за проектантската професия. Те се докоснаха до процеса на изготвяне на един интериорен проект от първа ръка, благодарение на ценния опит и съвети на арх. Павел Янев. Той, от своя страна, беше изключително мотивиран да предаде своя опит на младите професионалисти и да постави основите на правилната методика на работа в техните съзнания.

Арх. Павел Янев по време на едно от занятията към курса

Курсът започна с няколко презентации и лекции на темите предпроектно проучване, ескизен проект, идеен проект. След представянето на тези три базови теми, арх. Павел Янев имаше възможността да провокира участниците да надградят вече поставената първоначална основа от знания. Така в течение на курса на обучаващите се бе поставена практическа задача, в която те сами трябваше да изготвят интериорен проект за баня без предварителни задания и ограничения. Участниците, които се справиха най-добре и вложиха най-много усилия и креативност в поставената задача, получиха привилегията да представят своите проекти пред арх. Янев и останалага част от екипа.

Част от участниците по време на курса

Част от представените проекти бяха заложили на интимитета и личното пространство, докато други акцентираха на връзката с природата и околната среда, изразена чрез използването на естествени материали и цветове. Част от предложенията бяха по-смели решения и представляваха интригуваща игра от различни текстури, цветове и материали, създаващи балансирана симбиоза в пространството на банята.

Част от участниците по време на курса

В последващите лекции арх. Янев запозна всички участници с важноста на добрата архитектура и разпределение, подбор на мебели, материали, форми, дистрибутори и дори спецификата на определени инсталации. Той обърна внимание и на правилното разпространение на задачите в екипа, логистическата работа с доставчици, работници и клиенти.

Арх. Павел Янев по време на едно от занятията към курса

След това следваше финалната задача за всички –

участниците трябваше да изготвят бюджет за собствения си проект.

Те научиха много важни неща, като част от полезните теми бяха подходящите подходи и начини на работа с клиенти, както и значението на последователността на проектните етапи, преминаващи от срещата с клиента до издаването на проекта.

Участниците в курса след успешното му завършване

Благодарение на поставените практически задачи, които бяха възложени на участниците, те затвърдиха знанията, получени по време на обучението. В края на курса всеки участник получи сертификат за успешното му завършване.

Поради големия интерес и положителната обратна връзка, курсът на NOVAS ARTES и арх. Павел Янев: Интериорен дизайн – от идеята до изпълнението ще се проведе още веднъж от 24.09. до 13.10. Предвидени са срещи по 2 астрономически часа, всеки вторник и четвъртък от 18:00ч. и събота от 10:30ч.

Всеки, който желае да разбере повече, може да намери информация за курса ТУК. Предстоят и още много интересни курсове с други лектори, подходящи за личностно и бизнес развитие – повече информация можете да откриете на сайта на Novas Artes.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Биляна Апостолова
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Охлаждането на интериорите – бъдещето на вътрешния дизайн?
Едно от основните предизвикателства за бъдещето на архитектурата

Проблемът с глобалното затопляне е все по-актуална тема, що се касае до бъдещето на човече…