Skip to main content
search

„Фасада на годината” е ежегоден конкурс на Баумит България. Целта му е публиката да отличи сградите, които успяват да съчетаят в себе си естетическото виждане на архитекта, комбинирано с висококачествените продукти на Баумит, както и тяхното професионално използване и изпълнение. Тази година всички тези качества бяха забелязани и подкрепени от публиката в печелившите проекти.

Победителят в конкурса е еднофамилна жилищна сграда в с.Борики!

На 12.03. 2018 г. беше обявено крайното класиране. Баумит България благодари на всички участници, които внесоха колорит и красота в конкурса, както и на всички гласували, без които най-правилният избор нямаше да бъде възможен. Те отбелязаха и професионализма на всички екипи, чийто труд стои зад реализацията на всчики сгради, участвали в конкурса. Но победителят може да бъде само един, а именно – жилищна сграда в с. Борики, обл. Габрово.

Инвеститор на проекта са Георги и Дарина Иванови, а той е изготвен от арх. Иван Узунов от „Узунов Проект” ЕООД. Използваният материал при реализацията е Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.

Честито на победителя!

Военноморският клуб в град Варна заема второто място само с един глас разлика. Той е в категория „Реновиране на исторически сгради”. Реставрацията на сградата е била успешна, благодарение на инвеститорите от ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” и на проектанта и изпълнителя арх. Константин Пеев от „Екса” АД. Тук те са се доверили на Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликонКолор.

Третото място е запазено за участник от категория „Нежилищни сгради – ново строителстно”. Тук се нарежда параклис „Свети Димитър” в гр. Ихтиман, ул. „Цар Освободител”. Инвеститор е общ. Ихтиман, която се доверява на арх. Светлана Аракийска за нейното проектиране. За изпълнител на обекта се явява фирмата „Билдинг 58” ЕООД. При тази сграда професионалистите избират да използват Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и ПураКолор.

Поздравления на всички отличени в конкурса!

 

Зекие Емин

Архитект и изследовател със страст към историята, културното наследство и неговото адекватно преизползване и интегриране в реалностите на ХХI век. Вярва, че архитектурата е прякото отражение на човешката история. Тя е вечна - съществува физически от древността до наши дни. Аналогично писането е прякото отражение на нашите мисли и единственият начин да ги запазим във времето.

Остави коментар

Close Menu