Skip to main content
search

От личен опит всички знаем, че намирането на най-подходящия лаптоп или компютър за работа с дизайн софтуери може да бъде истинско предизвикателство. Често, когато търсим да закупим ново устройство, започваме да си задаваме въпросите – кой лаптоп има най-мощния процесор, коя видеокарта да изберем, как ще изглеждат цветовете на екрана, а дали ще са същите, когато принтираме, ще успее ли лаптопът да поддържа всичките ни софтуери наведнъж?

Не на последно място по важност стои и нуждата лаптопът ни да бъде практичен – да можем да го носим навсякъде със себе си – на работа, до университета, при среща с клиенти, за работа с колеги в някое коуъркинг пространство или пък в уютно кафене. 

Реалността обаче е такава, че най-често устройствата, които отговарят на технологичните ни изисквания, не успяват да отговорят на практичните и естетически такива – те са масивни, тежки и естетически неиздържани… да си признаем, най-често си закупуваме геймърски лаптопи, защото само те успяват да отговорят на условията ни.

Новата серия на Аcer – Concept D, обаче намира фундаментално решение на всички проблеми на архитектите и дизайнерите.

Моделите от тази серия превъзхождат останалите на пазара с изключително високите си параметри и характеристики (направо си притежават характеристики като на всеки Acer Predator, да, предполагаме и вие ползвате точно такъв), като едновременно с това задоволяват всичките ни творчески нужди и очаквания за естетика на дизайна.

Както всички знаем, стандартното оборудване не предоставя нито мощността, нито кръстосаната съвместимост, които са необходими на творците в наши дни. Независимо дали става въпрос за чертане, графично изобразяване или просто управление на огромните количества данни, необходими за даден проект, един такъв лаптоп трябва да може да се справи с всичко. Именно в отговор на тези нужди се появява идеята за серията Concept D.

Множество софтуери едновременно без никакъв проблем

Първата и най-важна характеристика, на която трябва да обърнем внимание при лаптопа за архитектурни проекти е мощния процесор. Предпочита се многоядрен такъв, тъй като на всеки от нас е известно, че ние – архитектите и дизайнерите, изпълняваме множество дейности в редица приложения едновременно.

Например докато сме отворили някой BIM или 3D софтуер (Revit/Sketchup/3dsMax/Archicad) едновременно с графичен такъв (Photoshop/Illustrator) и/или програма за рендване (VRay/Lumion) често усещаме доста затруднения с функционирането на лаптопа ни при преминаването от един софтуер в друг.

Процесорите на Intel® Core™(11-о поколение), работещи със скорост до 4,6 GHz3 и оборудвани с 8 ядра и 16 потока на Concept D7 вече тествани гарантират за безпроблемна работа и споделяне на всичките творения по-бързо от всякога. Едновременното извършване на множество задачи става възможно и благодарение на 32 GB DDR4 ECC памет и до 2 TB място за съхранение с две SSD устройства.

Край на едночасовите рендери

Усъвършенстваната видеокарта също е важен фактор, който трябва да имаме предвид при избора на лаптоп за работа в професионалната ни сфера. Специалната графична карта на серията на Acer – NVIDIA® GeForce RTX™ 3080(Concept D 7 Ezel) или NVIDIA RTX™ A5000 (Concept D 7 Ezel Pro), е необходима за стартиране на софтуери за 3D моделиране и рендериране, като 3dsMax или Blender, предоставяйки плавен и бърз процес по време на работа. 

Малко хора обаче вземат под внимание нуждата от голям капацитет на паметта при избора на видеокарта. Серията Concept D осъществява обработката на мащабни 3D модели и дизайни, позволявайки ни да творим по-бързо от всякога без да изпитваме стандартните технически затруднения, от които вече ни е писнало.

Точно цветопредаване

Дисплеят с висока разделителна способност и точен цвят е друга важна характеристика за творческите лаптопи. Вниманието към детайла в нашите професии е от изключителна важност, именно затова дисплей с разделителна способност най-малко 1920×1080 е задължителен.  

Архитектите и дизайнерите трябва да виждат точни цветове, за да вземат информирани решения относно своите проекти.

Заедно с това, в работата си доста често се чудим точно кой цвят сме избрали с пипетката във Photoshop и дали той съответства на вече означените палитри при изготвянето на ПУП, например. Това е особено сериозен проблем при графичните дизайнери, при които съответствието на цвета между екрана и печатната форма е от изключително значение за качеството на финалния продукт. 

Тъй като прецизността на цветовете е от критично значение за дизайнера и архитекта, Concept D се съобразява и с този фактор. Със своя 4K UHD дисплей, валидиран от PANTONE®  лаптопът достоверно възпроизвежда цветовете, осигурен от 100% RGB цветова гама и прецизност Delta E < 2. 

Случвало ли Ви се е също така да работите на бюро, изцяло изложено на пряка слънчева светлина? 

Ясно ни е, че в тези моменти единственото, което виждаме е нашето отражение в черния екран. Допълнителната опция за подпомагане на работата в ярки среди, включва и дисплей с Corning® (Gorilla® Glass 6) против отблясъци, които решават този проблем и превръщата работенето на слънце в удоволствие. 

Максимална мощност, но тиха работна среда

Почти на всеки се случвало лаптопът му да е толкова нагрят, че може да се изпържи яйце върху него. Много пъти сте се чудили и дали изобщо се намирате в офиса или на някое авио летище със самолети Боинг 757 наоколо?  

Тихата и удобна среда е жизненоважна за един професионалист, когато се концентрира върху важен детайл от дизайна. Съчетанието от вентилатора от 4-то поколение AeroBlade™ 3D и най-новата технология за изключително ефективното топлинно охлаждане създава уникален аеродинамичен „вихрови поток“ в устройството на серията Concept D – както за да намали нивата на шума до по-малко от 40 dBA така и да гарантира, че устройството и компонентите му ще останат студени, дори когато работят на пълни обороти.

Един творчески насочен лаптоп е жизнено важен инструмент за всеки един от нас – архитект или дизайнер.

Той трябва да притежава мощен процесор, специална видеокарта карта, дисплей с висока разделителна и цвето разпознаваема способност, както ефективна и тиха система за охлаждане, така и високо издържана естетическа визия.

Серията от лаптопи на Acer Concept D отговарят на абсолютно всички характеристики и специфики за нашите нужди, като заедно с това предлагат екстри, които облекчават работата на всеки творчески насочен човек – създател на графично съдържание, проектант или дизайнер. Когато избираме лаптоп за архитектура, е хубаво да вземем под внимание именно тези основни лични и професионални критерии, за да сме сигурни, че получаваме лаптоп, който може да се справи с тази наистина, както разбрахме, тежка задача.

Разгледайте цялата серия на Acer – Concept D тук

Вяра Илиева

Бъдещ архитект, който умее да рисува. “Точно както в архитектурата, всяка картина започва със скица, мислена идея, оформяща се за първи път на листа, преминава през палитра от действия и стига до краен продукт. Разликата е, че ние трябва да обитаваме архитектурата. Разбира се, можем да обитаваме и картини, но само за миг в съзнанието си.” Бъдещ архитект, заинтересован от човека и обществените нужди.

1 коментар

Остави коментар

Close Menu