Минимализмът в архитектурата и дизайна продължава да бъде едно от водещите съвременни течения, а желанието на архитектите и инвеститорите е да прелеят тази идея както в интериора и фасадата на сградата, така и във външните пространства. В това число влизат и павираните площи, които неминуемо се нуждаят от завършващ бордюр. Вече има решение, в което той остава скрит за окото.

Възможност за атрактивен ландшафтен дизайн

Чрез завършващия щрих steinfix® избягвате визуалното “ограничение”, което налагат видимите бордюри. Същевременно с това предпазвате плочите или настилката от разместване в периода на експлоатация. Профилът е подходящ за случаи, в които настилката се полага върху предварително подготвена основа без допълнителни свързващи разтвори. Също така  и при проекти, в които трябва да бъдат спазени ограничения във височината на основата и покритието.

Алеи със скрит бордюр

Използвайте яркия контраст между настилката и тревната площ

Така ще създадете впечатляващ визуален ефект. Плътното затревяване ще подчертае пътеките и площадките, и те ще се превърнат в новите фокусни точки в градината.  Необходимо е да осигурите дренаж на водата в периферията на настилката, за да запазите свежа тревата в тази част. Разположен под паважа и тревата, PVC профилът steinfix® ще предотврати появата на кафяви петна непосредствено до настилката, а повърхността на плочите ще остане защитена от проникване на пръст, особено след дъжд. Същият привлекателен за окото ефект може да бъде подсилен и с декоративни камъни или мулч.

Силата на контраста между плочите и тревната площ

Предимството на steinfix® се крие в монтажа, тъй като за него не е необходимо замонолитване. Във видеото по-долу можете да разгледате стъпките при удобния монтаж на профила. Повече информация можете да откриете на страницата на Винербергер.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…