Skip to main content
search

Минимализмът в архитектурата и дизайна продължава да бъде едно от водещите съвременни течения, а желанието на архитектите и инвеститорите е да прелеят тази идея както в интериора и фасадата на сградата, така и във външните пространства. В това число влизат и павираните площи, които неминуемо се нуждаят от завършващ бордюр. Вече има решение, в което той остава скрит за окото.

Възможност за атрактивен ландшафтен дизайн

Чрез завършващия щрих steinfix® избягвате визуалното “ограничение”, което налагат видимите бордюри. Същевременно с това предпазвате плочите или настилката от разместване в периода на експлоатация. Профилът е подходящ за случаи, в които настилката се полага върху предварително подготвена основа без допълнителни свързващи разтвори. Също така  и при проекти, в които трябва да бъдат спазени ограничения във височината на основата и покритието.

Алеи със скрит бордюр

Използвайте яркия контраст между настилката и тревната площ

Така ще създадете впечатляващ визуален ефект. Плътното затревяване ще подчертае пътеките и площадките, и те ще се превърнат в новите фокусни точки в градината.  Необходимо е да осигурите дренаж на водата в периферията на настилката, за да запазите свежа тревата в тази част. Разположен под паважа и тревата, PVC профилът steinfix® ще предотврати появата на кафяви петна непосредствено до настилката, а повърхността на плочите ще остане защитена от проникване на пръст, особено след дъжд. Същият привлекателен за окото ефект може да бъде подсилен и с декоративни камъни или мулч.

Силата на контраста между плочите и тревната площ

Предимството на steinfix® се крие в монтажа, тъй като за него не е необходимо замонолитване. Във видеото по-долу можете да разгледате стъпките при удобния монтаж на профила. Повече информация можете да откриете на страницата на Винербергер.

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu