Skip to main content
search

След еуфорията около коледните празници имахме месец, в който да си починем от притесненията си за избор на подаръци. Сега, с наближаването на Свети Валентин, отново сме изправени пред предизвикателството да зарадваме близкия човек.

Архитектите всъщност са всестранно развити личности. Макар на пръв поглед да не изглежда така, техните интереси се простират от точните науки до различните видове изкуство. Това, за наше щастие, предоставя широки възможности за избор на подарък, но като че ли любовният празник изисква малко повече сантименталност от комплект моливи. За да се докоснем до сетивата на любимия човек, най-доброто, което можем да направим, е да му осигурим незабравимо преживяване.

Днес ще ви предложим няколко насоки как можете да впечатлите архитектите и какво би ги накарало да се почувстват наистина специални.

Екскурзия

Независимо дали в чужбина или България, екскурзията е обичаен избор за празнуване на Свети Валентин, но с малко повече мисъл може да се превърне в точния подарък за един архитект. Ако наистина искате да развълнувате половинката си, добре подбрана обиколка на архитектурни забележителности със сигурност ще е във ваша полза. А за да участва и любовният елемент, ви предлагаме да организирате вечеря само за вас двамата в една от тези забележителности. Гарантираме, че след архитектурния тур гледката на добре подредена маса със свещи, шампанско и нещо за хапване няма да е просто банално отбелязване на празника, а перфектният завършек на деня.

Снимка: youtube.com

Домашен архитект

В случай, че нямате възможност да пътувате или просто сте хора, които обичат комфорта на дома, можете да създадете архитектурен рай в рамките на собствения си хол или спалня. С малко въображение и помощта на одеяло, няколко големи картона или палети, спокойно можете да издигнете скромна постройка на подходящото място. Прибавете малко романтични светлини от наскоро свалените коледни лампи, сложете няколко възглавници на земята за удобство и отворете бутилка вино. Селекция от приятна музика и рецептата ви за страхотно изкарване е готова. Няма как половинката ви да не е силно впечатлена от старанието ви да построите нещо ново вкъщи.

Снимка: pinterest.com

Архитектурни загадки

За по-енергичните архитекти, които обичат да разрешават загадки, въвличането в една неочаквана игра с романтичен край би било доста вълнуващо. Проверете архитектурните знания на любимия като изготвите бележки с въпроси и загадки. Поставете ги на различни места, като условие за получаване на указания за местонахождението на следващите е правилно решение. На последното място го възнаградете, като го очаквате там с романтична вечеря или специален подарък.

Снимка: devianart.com

Подаръци

В допълнение на преживяването един подарък никога не може да навреди. А и за тези, които са все още в началото на своята връзка, обикновено е по-подходящият избор. Представяме ви няколко скромни предложения, които отговарят на различни етапи в отношенията с вашия партньор.

Дженга е игра, която би се харесала на всеки архитект. В нея участват логика, смятане и въображение, които са характерни за полето им на дейност. За да я направите по-лична, можете на всяка една от плочките да оставите послание за своята половинка. Било то някоя от малките причини за вашите чувства към тях или нещо, свързано с интересите им, със сигурност ще предизвикате топло усещане в тях.

Снимка: pinterest.com

Тефтерът е неразделна част от живота на архитекта. На тези креативни хора често им идват идеи в най-неочаквани моменти и те трябва бързо да бъдат записани някъде. Нашето предложение е да превърнете един обикновен тефтер в отражение на личността на вашата половинка. Това можете да направите, като персонализирате кориците например. Гугъл предоставя хиляди примери и указания за изготвянето на подобен самоделен проект, като много от тях са достатъчно лесни, за да може всеки да се справи със задачата.

Снимка: youtube.com

Кула “Свети Валентин”. Празникът неизменно върви с няколко типични елемента като вино, рози, свещи, бонбони. Ако сте решили, че все още е рано за големи подаръци, но все пак искате да впечатлите половинката, това е вашето решение. Съберете тези неща и ги подредете нестандартно, като издигнете кула от тях. За да е наистина романтично, може да заложите на имитация на Айфеловата кула, но това, разбира се, остава ваш избор.

Снимка: pinterest.com

Влагането на усилия и време в организацията на празника винаги говори много за вашата любов, но не забравяйте, че ежедневното й доказване е най-важно. Затова дори и да се случи така, че нямате време да направите някое от гореизброените или подобно, просто уважете човека до вас със скромен подарък. Истината е, че една дама винаги ще оцени едно цвете, а колкото до мъжа – всеизвестно е, че любовта минава през стомаха.

 

Вера Балабанова

Журналист по призвание и образование. Силно изразено любопитство към начина, по който са устроени света и хората в него. Очарователно вманиачена в книги и музика.

Остави коментар

Close Menu