Skip to main content
search

Резиденция Белиш е платформа за развитие на неконвенционални образователни методики в областта на дизайна, архитектурата, изкуствата и занаятите. Разположен в лоното на Стара планина, с.Белиш, центърът създава предпоставки студенти и млади професионалисти да открият вдъхновение и среда за развитие на своя творчески потенциал. Място, в което различните области на изкуството се срещат, за да споделят опит и знания, насърчавайки създаването на нови активни творчески общности и идеи.

.CAD Design and Camp Belish 2023

Това лято, от 19. до 27. август, ще се проведе Camp and Design Belish /.CAD/ 2023 –  Участниците, водени от своите тютори, ще изследват средата, ще генерират идеи, ще търсят и създават връзки. В рамките на тази една седмица ще записалите се ще имат възможност да се присъединят към теоретични, конструктивни и експериментални работилници в областта на архитектурата, дизайна, моделирането и звука. 

Как протече пилотното издание на проекта вижте тук

Какво предстои?

Събитието ще се развие на две части. През първата (19-25 август) ще се проведат пет конструктивни, изследователски и експериментални работилници. Всеки участник ще има възможност да премине през цялостен процес на вдъхновение и изграждане на инсталации, ландшафтни модели, звуци и опознавателни лабиринти.

Втората част на събитието е отворена за широката публика през уикенда (26-27 август), когато ще се проведат традиционни и съвременни занаятчийски работилници, водени от различни майстори. Ще имате възможността се потопите в света на грънчарството, тайните на занаятчийския хляб, дърворезбата, а нашите гост-артисти от Испания, София Плана и Алексис Варгас, ще ви запознаят с тънкостите на стъклообработката. Ценността е в отношението и вниманието, с което посетителите сами поставят и решават казуси, а фокусът е възможността за съвместна работа и обменът на знания и умения. 

Четете тук: УНИверсале обвързва строителството с изкуствата и занаятите

Ако споделяте страстта към изкуството, архитектурата, дизайна или просто търсите вдъхновение и общност, заповядайте на .CAD’23. Напомняме,че местата за работилниците са ограничени. В дискусията на събитието може да намерите програма и повече информация за всяка една работилница, a при въпроси – пишете на страницата на Belish Residence

Можете да станете част от това събитие като се запишете през Google Forms 

Работилници от 19. – 25.08.2023

Работилница: TEMPVS с тютори к. арх. Р. Папулова, к. арх. Д. Бончева

Работилница: The Wall с тютори арх. С. Баева и арх. С. Петрова

Работилница: Звън с тютор арх. А. Ангелов

Работилница: По стъпките с тютор к. арх. Р. Мирчева и помощник-тютори арх. С. Костова и арх. Д Михалева

Работилница: Камбаните с тютор к.арх. Ф. Сираков

Работилници от 26. – 27.08.2023

Работилница: Грънчарство с майстор-керамик Румен Георгиев ще можете да посетите на 26.08 (събота).

Работилница: Занаятчийски хляб с тютори Ели и Петя ще се състои на 25.08 (Петък) от 12:00 и на 27.08 от 9:30 (неделя).

Работилница: Плевеландия с тютори ланд. арх. С. Войнова и ланд. арх. Ц. Минкова ще се състои на 25,26,27.08 (петък, събота и неделя)

Работилница: Дърворезба с тютор к.арх. Злати Петков ще можете да посетите на 25,26,27.08 (петък, събота и Неделя).

Работилница: Обработка на стъкло с тютори София Плана и Алексис Варгас ще бъде отворена от 22 до 27.08 (от вторник до неделя).

Повече за всяка работилница можете да научите от фейсбук страницата на Резиденция Белиш

Линк към събитието във Фейсбук.
А тук можете да се запишете за участие.

Четете тук: БАСА: Българската архитектурна асамблея

 

Антония Косева

Вярва, че архитектурата отразява взаимоотношения между хора, пространства, идеи, и се стреми да я изследва през призмите на философията, критиката, историческия контекст. Обича да пие чай, докато навън вали, и прекарва свободното си време сред природата.

Остави коментар

Close Menu