Участниците в Академия Лидерите посетиха завода на Weber България в гр. Костинброд в края на май. Те се срещнаха със Снежана Семова, управител на компанията, и Петър Космев, търговски директор. Участниците получиха допълнителна информация за иновативните подходи на компанията под формата на дискусия. Силен интерес у студентите предизвикаха решенията при топлоизолационните системи на Weber и безпраховите продукти.

Участниците в Академия Лидерите се запознаха отблизо с производството на Weber.

Младите лидери имаха възможността да обиколят и производствената част. Там те се запознаха с етапите на създаване на сухи строителни смеси и 100% автоматизираното производство на Weber. Всеки от тях имаше възможността да направи определен цвят, използвайки пигменти за тониране на интериорни бои и фасадни мазилки. Експериментирайки, гостите разбраха кои са базисните цветове, как всеки цвят влияе върху настроението ни и защо, когато избираме тоналността за фасадна мазилка, трябва да имаме предвид нейния коефициент за светлочувствителност.

Демонстрация на това как да разпознаем добрите лепила за плочки и защо е важно спазването на стандартите при производството на продуктите дадоха края на практическата част. Всеки от участниците имаше възможност да нанесе лепилна смес и да залепи плочка. По този начин бяха нагледно показани трансфера на лепилото и важността на дългото отворено време.

Посещението завърши с обяд и забавления в залата за почивка на Weber България, където студентите играха на джаги и тенис на маса.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Георги Мърхов
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Brick Award 2022: Обявиха 50-те номинирани проекта
Тази година са подадени рекорден брой от почти 800 кандидатури

789 проекта от 53 държави участват в конкурса Brick Award 22. С това, десетото му издание …