По време на пандемията, причинена от коронавирус, все повече хора в света осъзнаха важността на здравето и комфорта в собствения дом на един човек – между четирите стени на жилището. В контекста на създалата се ситуация собственика на Баумит – Робърт Шмид, достига до идеята как да направи времето за „престой у дома“ по-активно и по-здравословно. По време на периода на пълната изолация той предлага безплатно минералната боя за стена Баумит ЙонитКолор на всичките 6 300 служители в цяла Европа. Акцията набира голяма популярност сред всички служители на компанията и идеята бързо се припознава и разпространява на Стария континент.

Източник: Баумит

Почти цялата работна сила в Баумит Австрия се възползва от кампанията „Баумит Йонит“ и грабна валяк и четка, за да създаде „комфортна среда“ у дома. Многобройни фотоимпресии от бояджийската акция, в която участваха цели семейства, междувременно бяха качени в дигиталния „Корона – Йонит албум за спомен“. Така добрите резултати за подобряването на средата на живот се превръщат в социална инспирация за околните.

Георг Бурсик, управител на Баумит Австрия: „С Баумит ЙонитКолор можем да направим малък, но важен принос за подобряване на нашия комфорт между собствените ни четири стени. Баумит ЙонитКолор увеличава броя на естествените йони и по този начин допринася за здравословния климат в помещението“

„Ние сме ентусиазирани от високото ниво на одобрение и многобройните отзиви за отличната покриваемост, консистенция и качество на Баумит ЙонитКолор. Със стенните покрития Баумит Йонит можем да направим малък, но важен принос за подобряване на вътрешния климат в помещенията. Домашният офис и домашното обучение ни поставят пред нови предизвикателства, защото изискват допълнително ниво на концентрация. Ориентираните към бъдещето продукти като Йонит допринасят значително за комфорта и по този начин за здравето. Имунната система се стимулира и обитателите могат да издържат на предизвикателствата на ежедневието“, коментира управителят на Баумит Австрия Георг Бурсик за успешната кампания.

Baumit Ionit поддържа имунната система

Прекарваме около 90% от живота си на закрито. Всеки ден вдишаме невероятните 11 500 литра въздух. Качеството на въздуха, особено в затворени помещения, оказва значително влияние върху нашето здраве и комфорт. Това зависи от различни фактори като температура, влажност на въздуха, полени или прах. Броят на полезните за здравето въздушни йони също оказва значително влияние.

Многобройни фотоимпресии от бояджийската кампания, в които участват цели семейства, междувременно бяха качени в дигиталния „Корона-Йонит албум за спомен“ | Източник: Баумит

Колкото повече въздушни йони има в стаята, толкова по-добро е качеството на въздуха. Те привличат фината прах и полени и ги обединяват в по-големи, по-тежки единици. След това падат на земята по-бързо и вече не могат да се вдишват. Известният в Аlстрия институт Fraunhofer е тествал ефекта на Баумит Йонит в актуално проучване и резултатите показват, че качеството на въздуха е видимо подобрено. Така се поддържа имунната защита – изключително важна функция, особено през зимните месеци.

Чрез акцията си и жеста към служителите в цяла Европа, Баумит доказва, че освен лидер на пазара за строителни материали, може да бъде и лидер в социалната отговорност.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Биляна Апостолова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Охлаждането на интериорите – бъдещето на вътрешния дизайн?
Едно от основните предизвикателства за бъдещето на архитектурата

Проблемът с глобалното затопляне е все по-актуална тема, що се касае до бъдещето на човече…