Skip to main content
search

През този месец ще се проведе третото издание на архитектурния форум SHARE Architects. Това е водеща платформа за конференции, която обединява някои от най-добрите архитекти, урбанисти и проектанти в Централна и Източна Европа. Всяка от 10-те конференции, организирани от SHARE през 2019 г. е еднодневно събитие “всичко в едно” и включва презентации и разговори за всички свързани с архитектурата и извън нея неща. Събитието The International Architecture and Engineering Forum в България се организира благодарение на PROEVENT Cultural Association и Камарата на Архитектите.

SHARE ще се проведе в Конгресния център на НДК в София.

Заповядайте на форума, за да прекарате един вълнуващ ден, в който можете да участвате разнообразни дискусии, да станете свидетели на презентации на отличени по целия свят проекти, както и да участвате в уъркшопи. Една от най-значимите части на форума е срещата с множество лектори от различни краища на Европа и света. Повече за презентаторите на събитието можете да научите тук. Освен тях ще вземат участие и следните гости:

Yuri TANOV (България)  – Основател и мениджър на DA Architects

Florin MINDIRIGIU (Румъния) – Директор на събитието- председател на PROEVENT ASSOCIATION

Borislav IGNATOV  (България) – Председател на Камарата на архитектите в България

Milan DJURIC (Сърбия) –  Председател на Съюза на архитектите в Сърбия

Asen PISARSKI (България) – Декан на архитектурния факултет в УАСГ

Søren JACOBSEN (Дания) – Посланик на Дания в Република България

Plamena Georgieva (България) – Архитект в Мiodesign Studio

Vessela Valtcheva-McGee (България) – Председател на Българския Съвет за Устойчиво Развитие

Освен впечатляващите срещи с архитекти от цял свят и техните преживявяния при проектирането на сгради, отличени на международната сцена, ще станем свидетели и на няколко проекта от територията на страната. Арх. Ангел Захариев от A&A Architects и Тихомир Казаков от Stephen George International ще представят два амбициозни проекта, заедно достигащи обща площ от 410 000 кв.м.

Архитект Ангел Захариев – основател и мениджър на A&A Architects, ще представи проекта Sofia Square. Той обхваща територия от 105 хил.кв.м с обща застроена площ над земята достигаща 280 хил.кв.м. Проектът ще бъде от мултифункционален характер и на територията му ще бъдат разположени сгради с различно предзназначение. Инвестициите за начинанието наброяват 600 мил.евро. На територията на Sofia Square ще бъдат разположени 50 хил.кв.м отворени зелени площи и пешеходни зони, на които ще бъдат засадени 700 нови дървета. Освен това е проектирано и езеро в размер от 10 хил.кв.м, както и други водни съоръжения.

Тихомир Казаков – областен управител на Stephen George International, ще представи парк Каменица- Пловдив. Мащабен проект, обхващащ 130 хил.кв.м., включващ в себе си жилищни сгради, офиси, търговски площи, спортни съоръжения и хотел. Общите части на комплекса са обогатени с парк, детски площадки и пешеходни зони.

Други интересни презентации, ще бъдат представени от ZUMTOBEL, които ще говорят за използването на нови технологии в представянето на светлините решения, както и от GRAPHISOFT, представящи техники за презентация на проекти, използващи BIM архитектура. Те ще бъдат насочени към това как да получите повече контрол над BIM елементите и как успешно да променяте външния им вид в 2D документация. Една от най-вълнуващите части на форума отново ще бъде представянето на Второто издание на български архитектурни награди. Проектите финалисти ще предентират на живо пред журито и гостите на SHARE Sofia 2019.

След това ще бъдат отличени и победителите.

За да бъдете част от SHARE все още съществува шансът да вземете вашия билет. Ако сте член на КАБ можете да вземете участие с безплатна регистрация при избиране на Standard ticket for CAB members. За лица под 30 години съществува възможността за закупуване на Young Ticket от 15€, който дава всички преимущества на стандартния билет. За повече информация можете да посетите официалния билетен портал на SHARE Sofia 2019

Всички презентации на форума ще се проведат на български и английски език, заедно с общ превод, за да се гарантира отлична комуникация между всички участници в конференцията. Ние очакавме с нетърпение тазгодишното издание на SHARE. Какво точно се случи през миналата година можете да прочетете тук и да се подготвите за подобни и по-вълнуващи преживявания.

Очакваме Ви!

 

Зекие Емин

Архитект и изследовател със страст към историята, културното наследство и неговото адекватно преизползване и интегриране в реалностите на ХХI век. Вярва, че архитектурата е прякото отражение на човешката история. Тя е вечна - съществува физически от древността до наши дни. Аналогично писането е прякото отражение на нашите мисли и единственият начин да ги запазим във времето.

Остави коментар

Close Menu