Skip to main content
search

Днес честваме 143 години от Освобождението на България. Поради този повод из цялата страна има празненства, които почитат националния празник и един от най-важните дни в българската история. Днес много хора ще посетят Шипка или поне паметника в родния си град, посветен на загиналите за свободата.

3 от най-значимите паметници на Свободата у нас

Всеки български град ще отпразнува събитието по своему и ще отдаде почит. На най-значимите локации, изиграли роля в борбата за Освобождението, ще има военни паради. Едно място много далеч от родината също за първи път ще отдаде своята почит на значимия ден и то пред лицето на целия свят.

Един от най-големите символи на Канада –

Ниагарския водопад за първи път ще светне в цветовете на българския трибагреник.

В бяло, зелено и червено ще бъдат обагрени водите на един от най-красивите природни феномени в света. При важни събития или значими дати от историята на различни държави, Ниагарският водопад отдава чест, променяйки багрите на водите си в съответствие с цветовете на съответния национален флаг.

Паметникът на свободата

Тази година и българският трибагреник ще се нареди сред тези държави, почетени от един от най-красивите водопади. Инициативата се организира по повод навършването на 55 години от дипломатическите отношения между България и Канада и се организира от Генералното консулство на България в страната.

Светлинното шоу може да се наблюдава тази вечер между 22.00 и 22.15 канадско време (5.00 българско време). То ще бъде излъчено на живо и във фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто.

Hobelix

Every beginning is difficult but extremely essential.

Остави коментар

Close Menu