Skip to main content
search

Както вече знаем, лаптопът е жизнено важен инструмент за архитекти и дизайнери. В бързо развиващия ни се свят обаче, вече традиционният лаптоп не е напълно достатъчен и започва да изостава в тясно специализираните дизайн среди. Все повече и повече екстри, необходими за ускоряването на дизайн процеса и неговата производителност виждаме в различни устройства на пазара – графични таблети, безжични писалки, платформи за 3D и тн.

Четете тук: Acer Concept D – лаптопът за архитекти и дизайнери

През последните години развитието на технологиите доведе до появата на нови модели, които комбинират предимствата на различните устройства в едно. Именно такова устройство е хибридният лаптоп на Acer Concept D – Ezel, който съчетава функционалността на традиционен лаптоп с удобството и гъвкавостта на таблета.

Кои всъщност са предимствата на хибрида?

Клавиатурата и тъчпадът са важни екстри, които всеки дизайнер трябва да вземе под внимание. Моделите на серията Concept D Ezel – освен атрактивна клавиатура с кехлибарена подсветка за работа в условия на слабо осветление, притежават и един малък, но ценен детайл за усъвършенстване на творческия процес – патентованата от Acer – Ezel панта, която позволява трансформирането на лаптопа в графичен таблет.

Може би сте забелязали как често – дали по време на лекции, в офиса или при случайно вдъхновение на улицата, ние вместо да си водим записки, започваме да боравим с графични методи на изразяване като схеми и скици. Именно в такива моменти разбираме удобството на подобен продукт. Concept D Ezel със своята патентована от Acer панта Ezel™ ни осигурява превключването между шест режима, които позволяват лесно сътрудничество и с други хора, когато вече започнем да развиваме и реализираме идеите си.

Независимо дали се намираме на място с клиент, или просто на среща извън офиса, един от режимите предоставя лесно обръщане на сензорния дисплей към събеседниците ни за гъвкави презентации.

А за тези, които са свикнали с усещането на хартия – компактно прибраната отстрани EMR писалка на Wacom предлага същия финес като инструментите в реалния свят. Професионалните творчески приложения, като например Adobe®, Autodesk и Corel®, интегрират разпознаване на писалка и чувствителност на натиск Wacom, като спомагат на работата, докато създаваме концепции, разкази в картини, герои в развитие или дори ако просто нахвърляме бележки.

Поставянето на дланта удобно върху екрана на вашия лаптоп, докато скицирате, спомага за по-естествен процес на рисуване.

Колаборации с други 3D дизайнери и артисти в платформата на NVIDIA – Omniverse™

Всеки от нас си е мечтал за библиотека пълна с 3D обекти, които можем да споделяме помежду си. Именно за да отговорят на тази нужда, Acer правят така, че заедно с лаптопа, всеки потребител получава и неограничен достъп до най-мощната платформа NVIDIA Omniverse™. Тя осигурява възможност за съвместна работа по 3D проектиране, предлагана само с графични процесори NVIDIA RTX и част от набора с инструменти за творци на NVIDIA Studio. Създадена за безпроблемна връзка и за подобряване на 3D творческите приложения и работни процеси, ние можем да обединим ресурси, за да вдъхнем нов живот на идеите си.

Хибридният лаптоп е отлична опция за тези, които се нуждаят от устройство, което може да изпълнява различни задачи: от скициране до изнасяне на фирмени презентации, до водене на бележки в режим на таблет. Със своя хибрид, Acer предлагат удобството на таблет и мощността на лаптоп в едно, което го прави идеален избор за професионалисти в сферата на дизайна – изискваща гъвкавост, преносимост и висока продуктивност.

Разгледайте хибридът на Acer Concept D Ezel тук

Прецизността на химикалката, отношението към детайла и свободния достъп до 3D библиотеката допълнително ускоряват дизайн процеса, създавайки по-детайлни и точни проекти. Лаптопът на Acer Concept D Ezel ви позволява да се наслаждавате на творчески процес от по-високо ниво, където и да се намирате!

Вяра Илиева

Бъдещ архитект, който умее да рисува. “Точно както в архитектурата, всяка картина започва със скица, мислена идея, оформяща се за първи път на листа, преминава през палитра от действия и стига до краен продукт. Разликата е, че ние трябва да обитаваме архитектурата. Разбира се, можем да обитаваме и картини, но само за миг в съзнанието си.” Бъдещ архитект, заинтересован от човека и обществените нужди.

Остави коментар

Close Menu