Всеки човек преживява по различен начин случващото се под влиянието на своя поглед върху нещата. Страхът е един от факторите, които внушават на човека, как да постъпи в определен момент. Той действа като инстинкт за самосъхранение и едва ли не сте се сблъсквали с това чувство. Доста разпространен е страхът от височини. Не е най-приятната емоция и често възпрепятства нашето развитие, затова трябва да се избавим и действаме въпреки него.

Висящите капсули в Куско, Перу са любопитна дестинация за покоряване на страховете от височини. Трите съоръжения носят името „natura vive“ и са монтирани на лицето на стръмен скален масив. Висят на 400 метра височина, откъдето се открива неповторима гледка, както към небето, така и към свещената долина в Куско. Всяка от капсулите има дължина 7м, височина и широчина 2,5м. Изработени са от алуминиев корпус, а пространството между профилите на корпуса е изпълнено от устойчив поликарбонат, което прави капсулите прозрачни. Във всяко от съоръженията има по 4 легла, място за хранене и тоалетна, която е отделена от другото помещение чрез уплътнена стена. Всяка капсула има по 6 прозореца и 4 вентилационни тръби, така че вътрешната атмосфера да бъде комфортна за обитателите. Също така, монтирана е осветителна система от 5 лампи, зареждащи се от соларни панели. Поради минаващи парапланеристи и птици, са предвидени и завеси, които осигуряват уединение за сметка на красивата гледка.

Съоръжението е направено от авантюристи за авантюристи, така че до него се стига с катерене по вертикалния склон. Катеренето става чрез обезопасено въже и забити по трасето, помощни стоманени профили, които имат роля на стълби. Друг начин, по който се стига до капсулите е чрез предварително опънат кабел, по който се набира до капсулите (Zipline). Достъпът до съоръжението е улеснен, така че авантюристичния дух да не гасне и да можете да усетите удовлетворението от покорения „връх“, върху който бихте могли да се наслаждавате на едно от магичните места в Перу.

Снимки: Natura vive

Остави коментар с Facebook

  • МОСТЪТ ПИТОН

    Както може да забележите в предишни статии, Холандия може да се похвали с голям брой необи…
  • Смъртоносен път в Боливия

    И в миналото, и сега пътищата са особено важни за поддържане на връзка между народи, държа…
  • Пророческият мост

    Историята ни е оставила много следи, които в някои случаи опровергават твърдения, за които…
Заредете още от Андон Донев
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

МОСТЪТ ПИТОН

Както може да забележите в предишни статии, Холандия може да се похвали с голям брой необи…