Skip to main content
search

На 10-ти май 2016 година в двора на УАСГ се проведе нестандартна за студентите демонстрация на тръби, придружена от вкусно барбекю, организирано благодарение на водещата фирма за ВиК материали–Пайплайф България.

Събитието бе специално за студенти ВиК. Демонстрацията водеше Николай Марков, продуктов мениджър за вътрешно сградни системи на фирмата. Студентите станаха свидетели на разликите между PVC и полипропиленовите тръби предназначени за изграждане на вътрешно-сградни канализационни инсталации. Трислойната полипропиленова тръба притежава качества, които я правят по-издръжлива на удари, топлина, налягане, по-лесна за монтаж и с по-здрави връзки. Всичко това бе доказано чрез опити и измервания на място, които много впечатлиха студентите. В първия си опит Николай Марков показа как PVC тръба се чупи от единствен удар, за разлика полипропиленовата тръба, която остава годна за ползване дори и след поредица от такива. Последва демонстрация на рязане и реализиране на връзки, както и измерване на издръжливостта на тръбите под налягане, където налягането достигна 30 бара без никакъв последвал ефект върху връзките или тръбите. След като проведените опити приключиха, презентацията продължи другият продуктов мениджър на компанията – Иван Цанов. Той даде разяснения върху стандартизацията при тръбите и отговори на въпросите, възникнали по време на демонстрацията.
Събитието продължи в неформална обстановка с чаша в ръка и скара, осигурени специално за всеки присъстващ. Представителите на Pipelife разговаряха със студенти и споделяха опит от практиката.  Открити демонстрации от този тип са организирани многократно от компанията, но тази беше първата насочена към студенти, надяваме се не последната.

Карина Дикова

Студент по архитектура в УАСГ.

Остави коментар

Close Menu