Skip to main content
search

Турското дружество Гаранти Коза е водещ международен инвеститор с дългогодишен опит в строителния сектор. Фирмата е създадена през далечната 1948г. в гр. Анкара, Турция. Компанията е една от най- уважаваните в жилищния сектор както в Турция, така и в Русия, Дубай и Япония. Днес Гаранти Коаза иска да увеличи опита си чрез инвестиции в Близкия изток и Балканите. Това е и причината да се концентрира в България чрез иновативни и отличаващи се за страната ни проекти.

Те са инвеститор на големият проект „Гранд Каньон“ в „сърцето“ на Младост, един от най-бързо развиващите се и предпочитани квартали в столицата. Намира се на мястото на бившата „Аско Деница“. Силно комуникативна зона, директен достъп до метростанция, гледка към Витоша и в близост до основни пътни артерии и Бизнес Парк София са само част от предимствата, които ще предложи комплексът.

Снимка: www.delta3.bg

В него ще има търговски център, хотелска част, голяма паркова зона, водни площи, амфитеатър (около 400 седящи места), детска площадка и скейт парк, както и 2000 паркоместа. Предвижда се и кинокомплекс, аптеки, банкови клонове, магазини и др. 1/3 от пространството на комплекса са зелени площи. Идеята е да се превърне в комплекс, осигуряващ и удоволетворяващ всички нужди и изисквания на неговите ползватели.

Снимка: www.delta3.bg

Разгънатата застроена площ на “Гранд Каньон” ще е 138 хил. кв.м. Плановете на Гаранти Коза са да изгради на терена, който купи през 2013 г. за 23 млн. лв., три жилищни сгради. Те ще бъдат кръстени на три от планините в страната ни- „Рила“ (на 30 етажа, с височина 114 м), „Пирин“ (19 етажа, 84 м) и „Витоша“ (16 етажа, 73 м).

Архитектурният проект е дело на американското бюро Jerde Partnership и турското студио Acik Mimarlik ve Tesarim Studyosu и създава единство между модерна архитектурна концепция и ландшафтен дизайн.

Комплексът предвижда и търговски център от полуотворен тип, какъвто в страната ни в момента няма. В най-високата сграда е предвидена и хотелска част, чийто мениджър ще бъде международната верига Swissotel. Хората, живеещи в сградата, носеща името Рила, ще могат да ползват преференциални цени за хотела, когато имат гости. Хотелът е предвиден да бъде завършен през 2019 г., като в него ще има и спа център Purovel Spa & Sport. За поддръжката ще отговаря Koza Management, дъщерна фирма на Garanti Koza.

Не на последно място по важност е и първата Valet parking улица в България, която може да бъде ползвана в комплекса. Така нейните посетители ще може да се възползват от услугата колата им да бъде паркирана и след това докарана на мястото, където желаят.

Най-рано ще бъде завършен паркът, където са предвидени алеи и изкуствени езера. След това се планира изграждане на търговския център на 5 нива, както и на трите жилищни сгради.

„Целият комплекс ще е разположен на парцел от 43 дка, който ще намалее до 37 дка след изграждането на прилежащата улична инфраструктура и даряването й на общината.“, казват от турското дружество.

Гаранти Коза е и в процес на планиране на втория си проект в България- „Sofiq Square“, на бул. Ген. Тотлебен, на терена на бившия завод „Балканкар Средец“.

Немалко купувачи на жилища в комплекса Grand Kanyon са чуждестранни инвеститори.

“Те познават предимствата на комплексите със смесено предназначение. Те виждат липсата на такъв продукт на пазара и разбират, че стойността на този актив ще нараства.”, казва Явуз Селек.

Дарина Андреева

Студент във ВСУ "Любен Каравелов". Вярва, че вдъхновението е онзи порив на сърцето, който ни прави по-добри и ни кара да творим.

Остави коментар

Close Menu