В днешното време на дигитализация все повече се говори за BIM (Building Information Modeling). Този тип тримерно моделиране позволява създаване и обменяне на данни за сграда по време на нейното проектиране, строителство, ползване, поддръжка и разрушаване, тоест през пълния й жизнен цикъл. BIM осигурява на участниците в тези процеси достъп до една и съща информация чрез взаимодействие на различни технологични платформи.

Всеки виртуален обект, създаден с BIM, е дигитален прототип на реалния обект, притежаващ всички негови параметри. С тази технология получените модели могат да се използват за изчисления, симулации, анализи и доклади, което дава възможност да се предвидят последствията от всяка евентуална промяна.

BIM е бъдещето на проектирането.

Autodesk Revit е основен инструмент за въвеждане и използване на BIM технологията. Днес искаме да ви запознаем с една инициатива, която цели да сформира група от всички, които използват или са по някакъв начин свързани с този софтуер.

Sofia Revit User Group дава началото си от идеята да се създаде общество, където всички заинтересовани да обменят опит и знания по темата. Такива групи са практика в чужбина от над 10 години, но в България доскоро нямаше такава.

Освен това, екипът на Sofia Revit User Group организира регулярни срещи, на които участниците могат пряко да споделят и да си помагат. Вече се състоя първата, която имаше за цел да представи идеятa и да получи обратна връзка за инициативата. А дългосрочната цел на срещите е създаване на общност от колкото се може повече хора, свързани със софтуера.

Снимка от първата среща на Sofia Revit User Group.

Предстои следваща среща на групата, повече информация за която можете да откриете тук, както и да направите своята безплатна регистрация тук.  Освен интересни дискусии, презентации и обмяна на опит, на тях се осъществяват ценни контакти. Основният замисъл на срещите е самите участниците да дават посоката и да раждат идеите. Те са тези, които трябва да задават въпроси, да оптимизират работата си и да откриват правилните решения на проблемите, с които се сблъскват в практиката. Обединяването на общите усилия води до успеха!

Мрежата на Sofia Revit User Group се разраства.

Основната дейност на групата е свързана със споделянето на добри практики от всекидневната работа с Revit; Revit съдържание – фамилии, темплейти и др; полезни материали за повишаване на квалификацията; насърчаването и информирането на фирмите в цялата строителна индустрия за ползите от използване на софтутера.

Присъединете се още сега!

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Записването за новия сезон на Академия Лидерите стартира
Предизвикай себе си!

Както всяка есен, за 6-та поредна година, Академия Лидерите отваря своя портал за кандидат…