Skip to main content
search

В рамките на четирите изложбени дни (от 25 до 28 февруари), в които се провежда, Архитектурно-строителна седмица 2020 събира на едно място строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и проектанти, търговци и дистрибутори на материали и техника, инвеститори, строителни експерти.

Интеракцията между изложителите и посетителите е ключов елемент от концепцията на зъбитието

През първите 2 дни посетихме събитието и ще ви разкажем какво видяхме и какво предстои да видим в следващите дни.

Официалното откриване на събитието протече под патронажа на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройство Валери Йовев.

Валери Йовев по време на откриването на Архитектурно-строителната седмица

Той приветства присъстващите в централното фоайе на Интер Експо Център и изтъкна ползите от изложението за развитието на сектора у нас. Той подчерта, че на строителното бизнес изложение над 200 български и чуждестранни компании разполагат щандовете си на територията на комплекса, като това предлага редица възможности на посетителите да научат най-актуалното от бранша и да разменят полезни контакти със специалисти от сектора.

Новаторски за България технологии и продукти ще бъдат показани пред посетителите по време на 4-те изложбени дни

В програмата на организаторите бяха включени редица лекции и презентации, съпътстващи изложението на различните компании от областта на строителството и архитектурата. Акцентът на деня бе организираната съвместно от КАБ и КСБ Кръгла маса на тема “Обществени поръчки и градска среда – проблеми и решения в контекста на добрите европейски практики”. Паралелно с това протекоха и презентации и семинари, които акцентираха върху различни теми. Част от тях бяха свързани със звукоизолацията, индустриалните зони у нас и новата за страната ТОЛ система за винетни такси.

Събитието включва и презентационна част, по време на която се провеждат лекции и демонстрации на разнообразна тематика, свързана със сектора

По време на втория ден от Архитектурно-строителна седмица 2020 презентациите включваха теми като противопожарна защита, предимствата на материала железен силикат, както и предложения за иновативни решения за съвременните ОВК инсталации за обществени и офис сгради у нас.

Кнауф представи новата си система за фасадна топлоизолация с каменна вата, а Хенкел разказа за концепцията си за изискванията и предизвикателствата към фасадната обвивка. Акцентът в програмата отново бе Кръглата маса, организирана от КАБ и КСБ, този път на тема “Инвестиционният процес в България”.

Последните два дни от изложението – 27 и 28 февруари се очертават като също толкова интересни.

От организаторите обещават интересни интерактивни прояви като конференцията на КАБ и КСБ “Дигитализация на строителния сектор в България”, а също и кръгла маса и дискусии по същата тема – “Дигитализация на строителния сектор в България – перспективи и предизвикателства”.

Архитектурно-строителна седмица 2020

В съпътстващата програма на събитието присъстват още над 10 допълнителни презентации, лекции, дискусионни панели и демонстрации на най-новите технологии и проблеми в строителния сектор. Освен това, на всеки от щандовете на компаниите могат да бъдат открити интересни информационни материали, да се проведат консултации с представителите им, а също да се разгледат на живо примери от практиката. Пълният списък с изложители вижте тук.

4-дневното събитие предлага невероятни възможности за обогатяване на знанията, уменията и контактите в областта на строителството и архитектурата, като от организаторите обещават редица изненади на присъстващите. Щастливи сме да бъдем медиен партньор на Архитектурно-строителната седмица и ви каним да я посетите!

Повече относно програмата и лекторите на дискусионната част от изложението можете да откриете тук.

Биляна Апостолова

Студент по архитектура в Университет по архитектура, строителство и геодезия. Обича да пътува, да изследва нови места и да изучава нови култури, да анализира влиянието на архитектурната среда над обществените процеси. Споделя убеждението, че архитектурата е философия и синтез между наука и изкуство.

Остави коментар

Close Menu