Skip to main content
search

В седмия модул на Академия Лидерите лектор беше управителят на “PipeLife” Алекс Хайрабедян. Както и по време на предишни гостувания, той успя да спечели вниманието на публиката, този път разглеждайки темата “Първите сто дни от работния процес”.

Лекторът умело навлезе в дискусията с няколко шеги и забавни истории, като разказа на участниците си за неговите преживявания като нов служител. Подчертавайки важността на прехода от студентството към професионалната сфера, той ясно уточни, че има “огромна разлика между това какво знаеш и какво правиш”.

Докато уверяваше студентите, че с малко желание и много постоянство могат да научат всичко, което знае и той, Алекс Хайрабедян наблегна на  точки, които според него биха превърнали новия служител в постоянен и силно ценен.

“Какво е важно да прави един нов служител не само през първите сто, но и през следващите хиляда дни?”

Според управителя на PipeLife едно от най-важните неща при създаването на добро впечатление, е новият служител да записва информацията, а не да се старае да я запомни. Лекторът призна, че не е лесно да се инициира контакт в нова обстановка, но все пак е крайно належащо да се прояви елементарно възпитание чрез поздрав и общуване. Той вметна и че поддържането на работното място подредено говори много за концентрацията и приоритетите на човек. “Най-важни са детайлите.”

За да може един нов служител да навлезе в работния процес на дадена компания, той трябва да задава въпроси още от самото начало, защото на по-късен етап незнанието е показно за несериозно отношение. Алекс Хайрабедян също силно препоръча:

“Признавайте грешките си!”

Други аспекти, на които гостът се спря бяха проявяването на самоинициатива, провеждането на добра комуникация и грижата за клиента. Спазването на всичко описано говори за добре изградена самодисциплина – една от най-важните личностни характеристики според лектора.

Казус

Казусът, с който участниците трябваше да се справят в този модул, беше да определят трите най-важни личностни характеристики, които са необходими за бизнеса и как те могат да бъдат постигнати. Отборите успяха да развеселят всички с нестандартните методи, по които представиха резултатите си. Повечето от тях получиха добри отзиви от оценяващия ги Алекс Хайрабедян, който обаче не изневери на славата си на честен и директен човек, като отправи полезни критики, върху които участниците да работят занапред.

Презентации

Той обясни, че при представянето на презентация за него най-важни са елементът на изненада, методите, които я правят запомняща се, нейната структура, простота, времетраене. Също уточни, че четенето е много неприятен момент, който задължително трябва да бъде избегнат, а най-важното от презентацията трябва да бъде повторено многократно.

Представянето на отборите предизвика сериозни дискусии и бяха обсъдени много различни гледни точки, но в крайна сметка като най-важни качества от участниците бяха определени целеустременост, смелост и адаптивност, а от лектора – самодисциплина, постоянство и морал.

За отборът, представил се най-добре, отново беше приготвена голяма изненада. Неговите членове ще присъстват на годишната среща на “PipeLife”, която ще се проведе в рамките на един уикенд извън София. Нa нея участниците ще имат възможността да се срещнат с целия състав на компанията и да се докоснат до екипния им дух.

 

Вера Балабанова

Журналист по призвание и образование. Силно изразено любопитство към начина, по който са устроени света и хората в него. Очарователно вманиачена в книги и музика.

Остави коментар

Close Menu